Kivet kertovat -keskiaikaviikkoa vietetään maaliskuussa

Uutiset
Perinteinen Kivet kertovat -tapahtumaviikko järjestetään 13.-19.3. Luvassa on mm. Killin ja Nallin tarina -elokuvanäytöksiä, olutpruuvi, ohjelmallinen keskiaikapäivällinen, keskiaikaisten laulujen konsertti, taidehetkiä ja Raision historiaa valottavia luentoja. Tapahtumaviikon järjestävät yhteistyössä Raision seurakunta, Raision kaupunki, Raseko ja Raisio-Seura.
Kulkutie Raision kirkolle.

Kivet kertovat -keskiaikaviikko Raisiossa 

Koko viikon ajan nähtävissä ja koettavissa:

 • Tintamareski Pyhästä Martista kirjastossa. Tule ja ota kuva kaverista Pyhänä Marttina!
 • Keskiaika-aiheisen aineiston näyttely kirjastossa 
 • Kuvataiteilija ja kuvittaja Elina Helkalan taidegrafiikkaa keskiajan aiheista kirjaston aulassa
 • Keskiaikateema näkyy seurakunnan Myllyn toimipisteen näyteikkunassa.

Keskiviikko 13.3. 

 • Klo 9–12 Työpaja lapsille Raision museo Harkossa.
 • Enkeleitä – onko heitä? -näyttely Raision museo Harkossa, avoinna klo 10–19. Museoon on vapaa pääsy keskiviikon ajan.
 • Klo 10 Killin ja Nallin tarina -pienoiselokuva Martinsalissa. Killi ja Nalli tavattavissa elokuvan jälkeen.
 • Klo 15 Teemaviikon avajaiset kirjastossa. Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Tiina Salo, kirkkoherra Sari Lehti, lauluterveisiä keskiajalta kanttori Katarina Engström.

Torstai 14.3.

 • Klo 10 Killin ja Nallin tarina -pienoiselokuva Martinsalissa. Killli ja Nalli tavattavissa.
 • Klo 18 Aquila altera, konsertti kirkossa. Keskiaikaisia lauluja esittää keskiaikayhtye Cavalier. Vapaa pääsy, käsiohjelma 5 €.
 • Klo 20 Menneen mallasjuoman metsästys, keskiaikateemainen olutpruuvi kirjastotalon Café Charlottassa liput à 19 € www.raisionseurakunta.fi/ilmoittaudu -sivun kautta 8.3. mennessä

Perjantai 15.3.

Klo 18 Kirkkopolku -taidehetki kirkossa. Tule tekemään matkaa Kirkkopolulle, jossa tutustumme Raision kirkkoon omaa luovuutta hyödyntäen. Tällä polulla hiljennymme, tutkimme, ihmettelemme ja tuotamme kuvaa piirtäen, maalaten ja värittäen. Tämä matka on tarkoitettu kaikille, eikä vaadi mitään taiteellista osaamista, vaan vain hitusen seikkailumieltä ja halua olla mukana matkalla. Matkaoppaana ja tiedustelut Johanna Salonen, johanna.salonen@evl.fi.

Lauantai 16.3.

Klo 16 Herkkuja herttuan hovissa. Ohjelmallinen päivällinen keskiajan teemalla Rasekon Rosmariini ravintolassa, Eeronkuja 3. Aterialiput (aikuiset 18 €/hlö, lapset ja nuoret alle 18 v. 9 €/hlö) lunastetaan ennakkoon kirjaston palvelupisteestä tai www.raisionseurakunta.fi/ilmoittaudu -sivun kautta, jolloin maksu tapahtuu suoraveloituksena ilmoittautumisen yhteydessä. Liput ovat myynnissä 7.3 asti. Osallistujilla on mahdollisuus halutessaan pukeutua keskiaikatyylisiin vaatteisiin.

Sunnuntai 17.3.

 • Klo 10 Messu kirkossa. Musiikissa ripaus keskiaikaa. Kirkkokahvit messun jälkeen kirkossa.
 • Klo 11.45 Pieni pyhiinvaellus, lähtö kirkosta. Vaelluksella on mukana arkeologi Jari Näränen ja pastori Vesa Siltala. Matkan pituus n. 4,5 km ja kesto arviolta 2 tuntia. Helppokulkuinen reitti suuntautuu Mahittulaan. Kohteina ovat Tuomala (poltto- ja ruumiskalmisto ja kuppikallio), Iso-Kummalan kuppikalliot, Jertan silta ja Impivaara (rautakauden löytöpaikka). Säänmukainen varustus.
 • Klo 18 Kuppikallioilta kirkkoon – kristinuskon tulo Raisioon. Arkeologi Jari Näräsen esitelmä kirkossa. Kahvitarjoilu. Nähtävissä myös netin kautta: Youtube ja Facebook Raision seurakunta.

Maanantai 18.3.

Klo 18 Raision kirkon keskiaikaiset lasimaalaukset – harvinainen kulttuuriperintöaarre. Väitöskirjatutkija Joanna Veinion esitelmä kirkossa. Kahvitarjoilu. Nähtävissä myös netin kautta: Youtube ja Facebook Raision seurakunta.

Tiistai 19.3.

Klo 18 Hyviä tekoja ja hurskautta – Martti ja muita pyhiä. Lehtori Jouni Elomaan esitelmä. Kahvitarjoilu. Nähtävissä myös netin kautta: Youtube ja Facebook Raision seurakunta.

Tapahtumaviikko on osa Raisio 50 vuotta kaupunkina -juhlavuoden ohjelmistoa. 

Tapahtumaviikon tiedot Facebookissa, liity mukaan!

Tapahtumaviikon tiedot Raision seurakunnan verkkosivustolla

Muokattu viimeksi
5.3.2024 13:14

Asiasanat

Ikäihmiset
Lapsiperheet
Matkailijat
Kulttuuri ja vapaa-aika
Raisio 50