Puistojen hunajaa – Ihan Raisiosta!

Raisio-hunajapurkit. Taustalla Raision logo vaaleanpunaisella sydämellä.

Mehiläiset ilahduttavat raisiolaisia kesäaikaan ahkeroimalla Keskuspuistossa ja Karmelinpuistossa. Yhteensä Raision puistoissa pörrää noin puoli miljoonaa buckfast- ja italialaismehiläistä, jotka valmistavat kesän aikana 150 kiloa makeaa Raisio-hunajaa. Talven mehiläiset viettävät hiljaiseloa pesissään keräten voimia tulevan kesän koitokseen.

Kesän maku kannen alla

Hunajan makuun, väriin ja koostumukseen vaikuttavat kaikki ne mesikasvit, joista mehiläinen on kerännyt siitepölyä. Raisio-hunajassa maistuu siis aito Raision kesä – ripaus ruusua, hiukkanen heinätähtiä ja aavistus apilaa.  

Raisio-hunaja toteuttaa Raision kaupungin strategista tavoitetta kestävyyden, ekologisuuden ja luonnon monimuotoisuuden huomioon ottamisesta kaupungin toiminnassa. 

Hunajaa on myynnissä Raision museo Harkon museokaupassa. 

Sinisiä kukkia Karmelinpuistossa

Kiehtova Karmelinpuisto

Karmelinpuisto muodostuu tasaisesta keskusalueesta ja puuvaltaisista, ympäröivistä maakummuista, joita kiertävät puistokäytävät.

lateral-image-right
Kukkia Keskuspuistossa

Kaunis Keskuspuisto

Keskuspuisto on merkittävä virkistysvyöhyke, jonka läpi kulkee vilkas Pohjoisraitti. Puiston lehtipuina on mm. mantsurianjalopähkinää, valko- ja euroopanpyökkiä, puna- ja metsätammea, japaninpihlajaa, marjaomenapuita, mustamarjaorapihlajaa sekä koristekirsikoita.

lateral-image-left

Tiesitkö tätä mehiläisistä?

Mehiläisten merkitys maailman ruuantuotannolle ja ekosysteemille on merkittävä. Mehiläiset ovat tehokkaita pölyttäjiä, sillä ne keräävät jälkikasvulleen siitepölyä kuljettaen sitä samalla kukasta toiseen. Hyönteispölytys lisää monien kasvien siementen ja sadon määrää ja eri mehiläislajien on arvioitu pölyttävän 75–85 prosenttia maailman kasveista. Ahertaessaan mehiläiset pitävät siis huolta niin luonnon monimuotoisuudesta, ruuantuotannosta kuin ympäristön viihtyvyydestäkin.