Suomen kieltä, ryhmätoimintaa ja harrastuksia

Kotona lasta hoitavat maahanmuuttajavanhemmat sekä ikäihmiset voivat osallistua Raisio-opiston sekä Raision seurakunnan suomen kielen ryhmiin. Ryhmiin voivat osallistua myös kokopäiväistä kurssipaikkaa odottavat. Kursseille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja mukaan voi tulla myös kesken lukukauden. Opetus on ilmaista.

  • suomen kielen alkeiskurssi tiistaisin ja torstaisin 10.1.-20.4. klo 10-11.30 (koulujen talvilomaviikolla 8 ei opetusta) Friisilä-talossa, Hulvelankatu 35, Raisio.

    • lastenhoito järjestetty.

Järjestää: Raisio-opisto yhdessä kaupungin kotoutumispalveluiden kanssa.

  • suomen kielen opetusta maanantaisin klo 10-12. Valo-talossa, Lumparlankatu 18 B 35/C 36. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa.

    • lastenhoito järjestetty.

Järjestää: Raision seurakunta

Perheiden kohtauspaikka Satelliitti

Satelliitissa vietetään monikulttuurista aamua keskiviikkoisin klo 10.-11-30. Osoite: Hulvelankatu 35. Tarjoilla on keskustelua eri teemoista, toimintaa, leikkejä ja palveluohjausta. Maahanmuuttajaperheet ja myös yksinäiset henkilöt ovat tervetulleita myös kaikkeen muuhunkin perhekeskus Satelliitin toimintaan.

Vapaa-ajan toiminta kotoutumisen tukena

Yhdistys- ja harrastustoiminta edistää erilaisten ihmisten kohtaamista. Harrastus auttaa niin aikuista kuin lasta kotoutumaan uuteen kotikuntaa ja saamaan ystäviä yli kielirajojen.

Raisio-opisto järjestää kaikille avointa kurssitoimintaa. Opistossa järjestetään myös suomen kielen kursseja maahanmuuttajille. Raisio-opiston kuvataidekoulussa lapset ja nuoret saavat mahdollisuuden taiteen tekemiseen ja kokemiseen.

Raision kirjasto palvelee monipuolisesti eri kielisiä asiakkaita. Kirjastossa on mm. lasten­kirjallisuutta eri kielillä sekä mahdollisuus lukea erikielisiä lehtiä. Kirjastossa on myös suomen kielen, kulttuurin ja yhteiskuntatietouden opiskeluun aineistoja. 

Uintikeskus Ulpukka on suosittu myös maahanmuuttajien parissa.  MIHI-liikuntavuorot tarjoavat puolestaan kaikille 13-19-vuotiaille nuorille ilmaiseksi mahdollisuuden liikunnan harrastamiseen.

Raisiossa toimii monia eri seuroja ja yhdistyksiä, jotka tarjoavat harrastusmahdollisuuksia, esim.

Raision seurakunta on aktiivinen toimija maahanmuuttajatyössä. Seurakunnan suomen kielen kursseille ja tapahtumiin kutsutaan maahanmuuttajia uskontokunnasta riippumatta.

Muiden uskontojen yhteisöjä kuten islamilaisia seurakuntia toimii Turussa.

Turun seudulla toimii monia maahanmuuttajiin ja monikulttuurisuuteen liittyviä yhdistyksiä, esim.: