RaiHa - harrastustoiminta Raision peruskouluilla

Ilmoittautuminen on suljettu. Katso oman koulusi yhteystiedot koulukohtaisten ryhmä listojen perästä ja kysy lisätietoja ilmoittautumisesta.

Vaisaaren ryhmiin ilmoittautuminen toimii normaalisti oman linkin kautta Vaisaaren ryhmälistauksen alta ja ilmoittautuminen on auki koko kauden.

RaiHa järjestää maksuttoman ja mieluisan harrastusmahdollisuuden kaikille lapsille ja nuorille koulupäivän yhteydessä. Toiminnassa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö.

RaiHa:n harrastustoiminnot suunnitellaan koulukohtaisesti. Kaikki Raision alakoulut sekä yläkoulu huomioidaan. Toiminnan laajuus määräytyy uusien toimintojen sovittamisesta kuhunkin kouluun ja lukujärjestyksiin. Lisäksi harrastusryhmissä osallistujille jaetaan tunnin alussa pienet eväät, jotta pitkän koulupäivän jälkeen jaksaa vielä jatkaa. 

Raisio Harrastaa -toiminta on osa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) harrastamisen Suomen mallin hanketta. Lisää hankkeesta voit lukea:

Raisio oli hankkeessa mukana jo kevätlukukaudella 2021 pilottivaiheen käynnistyessä. Lukuvuonna 2022-2023 Raisiossa pyörähti syksyllä käyntiin noin 80 eri harrastusryhmää eri kouluilla 1.-9.-luokkalaisille lapsille ja nuorille ja keväällä listaan lisättiin vielä muutama ryhmä. Mukana toiminnassa oli noin 900 osallistujaa kaikista ikäryhmistä. Ryhmiä toteutettiin sekä koulun omissa tiloissa, että lähiympäristöissä.

Raisiolle on myönnetty avustusta myös lukuvuodelle 2023-2024 ja toiminta alkaa taas syyskuussa. Koulukohtaisiin harrasteryhmiin pääset tutustumaan näiltä sivuilta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alakoulujen ryhmiin on suljettu. Näet koulukohtaisesti ryhmien vapaat paikat oman koulun ryhmälistauksesta. Jos ryhmässä on tilaa ja haluat ilmoittaa lapsesi mukaan, ota yhteyttä oman koulusi raihariin, yhteystiedot löydät koulukohtaisten ryhmä listojen alta.

Voit ilmoittaa lapsesi useampaankin ryhmään, huomaa myös alakoulujen yhteiset ryhmät. Voit ilmoittautua myös toisen koulun ryhmään, jos ryhmässä on tilaa ja aikataulut sopivat lapsen kouluaikataulujen kanssa yksiin. Huomioi, että kulkeminen muiden koulujen ryhmiin toteutetaan omatoimisesti.

Yläkoulujen ryhmien ilmoittautuminen on avoinna koko kauden. Linkin löydät Vaisaaren koulun harrastusryhmien listauksen alta. Voit myös tulla ensin kokeilemaan ja tehdä ilmoittautumisen vasta, jos ryhmä tuntuu sinulle sopivalta.

Kuljetukset

Järjestämme alakoulujen yhteisiin harrastusryhmiin kuljetuksen 1.–3.-luokkalaisille lapsille Kaanaa, Konsan, Krookilan, Kuloisten, Tahvion ja Tikanmaan kouluilta. Lisäksi uintiryhmien kuljetukset koskevat myös Kerttulan koulua ja luisteluryhmän kuljetukset koskevat Ihalan koulua.

Kuljetukset ovat kaksisuuntaisia, ne lähtevät koululta harrastuspaikalle ja ryhmän loputtua tuovat lapset takaisin koululle. Ilmoittautumisen yhteydessä sinulle annetaan mahdollisuus valita kuljetusvaihtoehto, jos yllä mainitut kriteerit täyttyvät. Vastuuasioiden vuoksi emme voi jättää lapsia matkan varrelle.

Huomioithan ilmoittautumisen yhteydessä varmistaa, että lapsesi koulupäivä päättyy riittävän ajoissa, kuljetuksen lähtevät liikkeelle noin 30min ennen ryhmän aloitusaikaa, koska yksi kuljetus kiertää useammalla koululla.

Ryhmät

Kevään 2024 aikana päivitämme lisää ryhmiä, jos näemme tarvetta ja meillä on siihen mahdollisuus. Kannattaa siis kurkkia sivustoa aina silloin tällöin.

Lukuvuoden 24-25 ryhmiä alamme suunnitella jo kevään 24 aikana eli toiveita saa esittää suoraan oman koulun raiharille tai liikuntasuunnittelijalle.

Harrastusten järjestäjille

Jos olet kiinnostunut tai tiedät jonkun muun joka olisi innostunut ohjaamaan ryhmiä, ota rohkeasti yhteyttä liikuntasuunnittelijaan, Mari Ruohonen, 040 536 6024, mari.ruohonen@raisio.fi, joka toimii koordinaattorina Raisio Harrastaa -mallissa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

lateral-image-left
lateral-image-right
lateral-image-left
lateral-image-right
lateral-image-left
lateral-image-right
lateral-image-left
lateral-image-right

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika