Esiopetus

Esiopetus on 6-vuotiaille järjestettyä maksutonta toimintaa vuotta ennen oppivelvollisuutta. Vuonna 2015 voimaan tulleen perusopetuslain muutoksen myötä, jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen. Vastuu osallistumisesta on huoltajalla. Esiopetuksen toimintaa ohjaa sekä valtakunnallinen että paikallinen esiopetussuunnitelma.

Esiopetusta annetaan vahvistetun opetussuunnitelman mukaisesti vähintään 700 tuntia lukuvuodessa. Raisiossa esiopetusta on päivittäin neljä tuntia. Lisäksi lapsella on oikeus täydentävään varhaiskasvatukseen samassa paikassa kuin esiopetus.

Esiopetuksessa annetaan kasvun ja oppimisen tukea aina, mikäli lapsi sitä tarvitsee. Lue lisää varhaiserityiskasvatuksesta.

Tietoa koulukuljetuksesta esiopetukseen

Esiopetukseen ilmoittautuminen kaudelle 2024-2025

2018-syntyneet tulee ilmoittaa esiopetukseen viimeistään 21.1.2024 mennessä. 

Ruotsinkieliset oppilaat ilmoittautuvat Turun kaupungin ruotsinkieliseen perusopetukseen ja esiopetukseen.

Jos lapsella on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka, siirry Suomi.fi -palveluun ja ilmoittaudu esiopetukseen. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia. Jos et käytä Suomi.fi -palvelua tai sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit ilmoittautua verkkoasioinnin kautta. Hoito jatkuu samassa paikassa kuin esiopetus. 

Jos lapsella ei ole kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa, ilmoittaudu esiopetukseen verkkoasioinnissa. Kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea samanaikaisesti. Esiopetuksen lisäksi tarvittava varhaiskasvatus järjestetään samassa paikassa kuin esiopetus.

Siirry suomi.fi -palveluun
Siirry verkkoasiointiin

Jos haluat ilmoittautua paperilomakkeella, voit hakea paperin päiväkodeista. Palauta ilmoittautuminen päivähoitotoimistoon.

Päätös esiopetuspaikoista tehdään maalis-huhtikuussa

Maksupäätökset että varhaiskasvatuspaikka- ja esiopetuspäätökset siirtyvät näkymään EdLevon puhelinappiin. Päätökset tulevat siis näkymään samassa paikassa, johon kirjaatte jatkossa myös lapsen hoitoajat. 

Päätöksistä ei enää tule tekstiviestejä perheille vaan ainoastaan sähköpostitieto, että päätös on tehty ja luettavissa puhelimen Edlevo-apissa . Sovelluksen lataaminen ja käyttö on maksutonta ja se on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lukuvuoden 2024-2025 toiminta-ajat: 

Syyslukukausi: to 8.8. - pe 20.12.2024 
Syysloma: ma 14.10. - su 20.10.2024
Suomen itsenäisyyspäivä: 6.12.2024
Joululoma: la 21.12.2024 - ma 6.1.2025
Kevätlukukausi: ti 7.1. -  ke 28.5.2025,
Talviloma: ma 17.2. - su 23.2.2025
pe 2.5. ei esiopetusta

 

 

Kaksi lasta, toinen kirjoittaa muistiinpanoja kirjaan ja toinen katsoo.

Tutustu kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun

Kaksivuotinen esiopetus vahvistaa yhdessä toimimisen ja oppimisen taitoja sekä luo hyvän pohjan siirtyä peruskoulun ensimmäiselle luokalle. 

Raisio on yksi kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun järjestäjäkunnista. 

lateral-image-left

Asiasanat

Lapsiperheet
Koulutus ja varhaiskasvatus
Esiopetus