Mahittulan toimintakeskus

Mahittulan toimintakeskus kuuluu Raision kaupungin työllisyyspalvelujen alaisuuteen tarjoten kuntouttavan työtoiminnan paikkoja raisiolaisille ja ruskolaisille työttömille. Mahittulassa toimivat keittiö- ja käsityöyksiköt, Arkiapu sekä erilaiset ryhmätoiminnat kuntoutujien tarpeen mukaan. Työtoiminnassa on myös mahdollista suorittaa eri alojen tutkintojen osia Valo-valmennuksena.

Mahittulassa kuntoutujan kanssa voidaan suunnitella jatkopolkuja, joita voivat olla esimerkiksi työkokeilu, opiskelu, työelämä, muu kuntoutus tai eläke.

Kaikilla Mahittulan kuntoutujilla on mahdollisuus syödä oman keittiön valmistama aamiainen ja lounas. Ruoka on terveellistä ja monipuolista kotiruokaa. Säännöllinen ja terveellinen ateriointi lisää jaksamista, elämänhallintaa ja parantaa päivärytmiä.

Mahittulan keittiö

Keittiössä valmistetaan työtoimintana aamiainen ja lounas joka arkipäivä Mahittulassa ja Alhaisten pajalla työskenteleville. Keittiön työtehtäviä ovat mm. aamupalan ja lounaan valmistus, jälkiruokien ja sesonkituotteiden valmistus, pienimuotoisten catering- tilausten valmistus, tiskaus sekä keittiön puhtaanapito.

Mahittulan keittiössä on mahdollisuus:

  • Oppia ruoanvalmistusta tai ylläpitää ja kehittää jo opittuja taitoja.
  • Vahvistaa ja lisätä työelämätaitoja.
  • Suorittaa hygieniapassi, hätäensiapukurssi ja työturvallisuuskortti.

Mahittulan käsityöpaja

Mahittulan käsityötiimi korjaa Alhaisten pajan sekä Mahittulan toimintakeskuksen työvaatteita ja tekee sisustusompelua toimintakeskuksen ja pajan omiin tarpeisiin. Lisäksi käsityötiimi valmistaa vaihtelevasti erilaisia pientuotteita ja koriste-esineitä, esimerkiksi kauppakasseja, avainnauhoja sekä avaimenperiä. Käsityötiimillä on rauhalliset tilat Mahittulan piharakennuksessa, jossa jokainen voi työskennellä omaan tahtiin.

Käsityötiimissä on mahdollisuus:

  • Opetella kädentaitoja tai ylläpitää ja vahvistaa jo opittuja taitoja.
  • Mielekkääseen  tekemiseen ja vertaistukeen.
  • Ideoida valmistettavia tuotteita yhdessä muiden kuntoutujien kanssa.
Mahittulan toimintakeskus
Aukioloajat
ma–pe klo 8–15
Käyntiosoite

Mahittulantie 12
21200 RAISIO

Postiosoite

PL 100
21201 RAISIO

Location coordinates

Asiasanat

Työ ja yrittäminen
Työkyky ja ammatillinen kuntoutus