Nuorten liikunta

Poika loikkaa.

Nuorisopassi

Yläkouluikäisillä on koulun jälkeen ja viikonloppuisin hyvää aikaa harrastaa kavereiden kanssa kaikenlaista. Nuorisopassista löydät useita etuja, joita kannattaa hyödyntää. Etujen avulla pääset tutustumaan uusiin lajeihin tai tapahtumiin, säästät rahaa ja saat uusia ideoita vapaa-aikaasi. Osa eduista on täysin ilmaisia, osa tarjotaan alennuksella.

Nuorisopassi on sovellus, joka on tarkoitettu kaikille Raision 7.–9.-luokkalaisille nuorille. Sovelluksen kautta saa erilaisia etuja, esimerkiksi eri ryhmäliikuntatunteihin, kamppailulajeihin, teatteriin, uintiin tai vaikka Loimun kotiotteluun. Lisäksi sovelluksella saa alennuksia eri liikuntalajeihin Raisiossa tai lähikunnissa. Etujen voimassaoloaika vaihtelee vuoden aikana ja tarkemmat tiedot eduista voi tarkistaa sovelluksen kautta. Nuorisopassi on jokaisen henkilökohtainen ja passin käyttäminen edellyttää huoltajan suostumusta.

Tarkemmat tiedot nuorisopassista ja sen käyttöönotosta

RaiHa – Raisio harrastaa

RaiHa-toiminta on avointa ja maksutonta harrastustoimintaa, jota toteutetaan kaikilla Raision peruskouluilla (1.–9.-luokkalaiset) heti koulupäivän jälkeen. Ryhmiin ei vaadita minkäänlaista ennakko-osaamista eikä ilmoittautuminen ole sitova. Voit käydä kokeilemassa ryhmän toimintaa, jos se ei olekaan juuri sinun juttu, voit peruuttaa ilmoittautumisesi ja lähteä kokeilemaan jotain muuta.

Raiha-harrastustoiminnan tarkoitus on antaa mahdollisuus harrastamiseen, jos siihen muuten ei pysty. Tai jos harrastat jo jotain ja haluat rinnalle toisen täysin erilaisen harrastuksen. Koulun jälkeen toteutettavat ryhmät eivät vie aikaa pois iltatoimista tai muista mahdollisista harrastuksista ja ryhmän alussa jaetaan osallistujille välipala, jotta pitkän koulupäivän jälkeen jaksaa vielä jatkaa.

RaiHa-harrastustoiminta on osa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) Harrastamisen Suomen mallin hanketta. Kevään 2021 pilottihankkeen jälkeen Raisio on ollut mukana toiminnassa jo kaksi täyttä lukuvuotta ja ryhmiä on ollut käynnissä kaikilla peruskouluilla. Ryhmiä on toteutettu sekä koulujen omissa tiloissa, että lähiympäristöissä ja muissa liikuntapaikoissa.

Raisiolle on myönnetty avustusta jälleen lukuvuodelle 2023–2024 ja toimita alkaa taas syyskuussa 2023.

Katso lisää toiminnan toteutuksesta sekä koulukohtaiset ryhmät

Fit to army - tikissä inttiin

Raision liikuntapalvelut kannustaa liikkumaan monipuolisesti ennen palvelukseen astumista. Hyödynnä harjoittelussasi tarjoamamme edut!

Uintikeskus Ulpukan uinti- ja kuntosalietu

Käy uimassa ja kuntosalilla ilmaiseksi vaikka kerran päivässä. Saat edun esittämällä Ulpukan palvelupisteellä henkilötodistuksen ja palvelukseenastumismääräyksen (kuva puhelimessa riittää). Etu on voimassa puolivuotta ennen palveluksen alkua. Lisätietoa Ulpukan aukioloajoista: www.raisio.fi/ulpukka

Höntsäsählyä maksutta

9.9.2024 alkaen torstaisin klo 16–17.30, Vanhan kauppiksen liikuntasali, Juhaninkuja 3
Kaiken tasoisille sählyn pelaajille tarkoitettu ”höntsäryhmä”. Suunnattu yli 18-vuotiaille. Kun kaipaat porukkaa ilman painetta sarjatoiminnasta. Ryhmä on maksuton

Maila- ja luisteluvuorot Raision jäähalleissa

Raision jäähalleissa pääset luistelemaan ja pelailemaan. Toiminta on avointa ja ilmaista. 
Kurkkaa voimassa olevat vuorot tästä linkistä. Vuoroja on sekä ilman mailaa että mailan kanssa, vuoroilla on kypäräpakko.

Monipuoliset liikuntapaikat käytössäsi

Raisiossa on paljon mahdollisuuksia omatoimiseen harjoitteluun. Lisätietoja löydät verkkosivuiltamme www.raisio.fi/liikunta

Muista ainakin nämä:

Ulkokuntosalit
Painopakalliset ulkokuntosalilaitteet löydät:

  • Kerttulasta, Kisakatu 3
  • Tikanmaalta, Kapponkatu 13
  • Ihalasta, Ihalantie 27

Kerttulan kuntoportaat
Tiukat 63 porrasta löytyy Kerttulan kuntoradan yhteydestä, läheltä ulkokuntosalia.

Valaistut kuntoradat, valaistus päivittäin klo 6–22

  • Kerttulan valaistu kuntorata/latu (perusreitti 3050 m). Lisälenkit mukaan lukien n. 4000 m. Lumetetaan talvisin, jolloin vain hiihtäminen sallittu. 
  • Petäsmäen valaistu kuntorata/latu (1500 m). Talvisin vain hiihtäminen sallittu.
  • Kerttulan ja Petäsmäen kuntoratojen välillä on valaistu yhdyslatu talvisin (1500 m).
  • Vaisaaren kuntorata (1700 m) • Tikanmaan valaistu kuntorata/latu (1300 m)
  • Hepokankareen-Vetikon valaistu ulkoilureitti (n. 3000 m)

Frisbeegolfradat
Tutustu Haunisten ja Kerttulan frisbeegolfratoihin tästä linkistä.

Apua liikkeellelähtöön

Tuntuuko siltä, että tarvitset apua ja neuvoja? Pohditko, miten lähteä liikkeelle ja mitä voisit tehdä kuntosi kohentamiseksi ennen inttiä?
Ota yhteyttä liikuntaneuvojaan: puh. 040 645 2605, saima.kokkonen@raisio.fi

Kaupungintalon NuoLi-palvelupiste

Avoinna ma–to klo 9–16
pe klo 9–15
Nallinkatu 2, p. 044 797 2217
Luontopolkukarttoja, urheiluseurojen esitteitä, lainattavia liikuntavälineitä.

Asiasanat

Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Liikunta ja ulkoilu