Valtuusto hyväksyi Raisiolle uuden strategian

Uutiset
Raision kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan kaupungille uuden strategian. Strategiassa linjataan kuntalain mukaisesti Raision toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista.
Hehkulampussa on valo, tausta on tumma.

Raision uudessa strategiassa visiona on, että vuonna 2035 Raisio on vehreä ja vetovoimainen uuden sukupolven kasvukaupunki. Missiona on olla kestävän kasvun rohkea rakentaja. Arvoina kaupungilla ovat rohkeus, muutosketteryys, kestävyys, avoimuus sekä osallistavuus.

Viisitoista strategista tavoitetta rakentuvat hyvinvoinnin ja aktiivisuuden, elinvoiman ja vetovoiman, osallisuuden ja toimintakulttuurin sekä kestävän kasvun teemojen ympärille. Hyvinvointia ja aktiivisuutta edustavat laadukas ja uudistuva varhaiskasvatus ja perusopetus, monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet, lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet sekä satama-alueen monipuolinen kehittäminen. Elinvoiman ja vetovoiman tavoitteita ovat elinvoimainen ja rohkeasti uudistettu kaupunkikeskusta, rohkeat kasvuinvestoinnit, haluttavuus tehdä bisnestä kaupungissa ja joukkoliikenteen kehittäminen. Osallisuus ja toimintakulttuuri pitää sisällään niin henkilöstöön kuin asukkaisiin suuntautuvia tavoitteita, kuten osaava ja hyvinvoiva henkilöstö, avoin ja kehittyvä toimintakulttuuri, tiedon tehokas hyödyntäminen johtamisessa ja päätöksenteossa sekä asukkaiden osallistaminen päätöksentekoon. Kestävää kasvua kuvaavat tasapainoinen talous, asuinalueiden eriytymisen ehkäisy sekä kestävyyden, ekologisuuden ja luonnon monimuotoisuuden huomioon ottaminen toiminnassa ja päätöksenteossa.

Raision uutta strategiaa varten ideoita on kerätty niin edelliseltä ja nykyiseltä kaupunginvaltuustolta, kaupunkilaisilta, yrittäjiltä, vaikuttajatoimielimiltä kuin henkilöstöltä. Varsinainen uuden strategian työstö on tapahtunut uuden valtuuston voimin useissa strategiaseminaareissa kesän ja syksyn aikana. Strategiaa on hiottu yhdessä asiantuntijayritys FCG:n ja Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunnan kanssa.

Strategiset tavoitteet sisällytetään osaksi kaupungin vuosittaista talousarviota. Nyt päätetyt tavoitteet saadaan huomioitua osin jo vuoden 2022 talousarviossa, mutta vuonna 2022 on mahdollista keskittyä mittareiden kehittämiseen suunnitelmallisemmin ja osallistavammin.

– On ollut erityisen tärkeää, että olemme saaneet laajasti eri ihmisiä osallistumaan strategiaprosessiin. Monipuolisten näkemysten pohjalta on kiteytetty kunnianhimoinen strategia, jota seuraamalla saamme esille Raision koko potentiaalin, sanoo kaupunginjohtaja Eero Vainio.

Muokattu viimeksi
2.11.2021 9:12

Asiasanat

Kaupunki ja päätöksenteko