Raisio tarjoaa kesän ajan sopparuokaa peruskouluikäisille lapsille

Uutiset
Raision kaupunki tarjoaa sopparuokaa peruskouluikäisille lapsille 5.6.–28.7. Maksuttoman sopparuokailun tarkoituksena on edistää lapsiperheiden tasa-arvoa ja hyvinvointia sekä mahdollistaa lasten välinen sosiaalisten suhteiden luominen, kun kouluarjesta ollaan tauolla. 
Friisilän koulun piha. Keltaisen matalan rakennuksen edessä asfalttipiha ja puita.

Yli kolmannes kaipaa kesäajan ruokajakoa 

Keittoruokailun tarvetta kartoitettiin huhtikuussa peruskouluikäisten lasten huoltajille toteutetulla kyselyllä. Huoltajia pyydettiin vastaamaan kyselyyn yhdessä lapsen kanssa. Kyselyyn saatiin yhteensä 412 vastausta, joista 388 koululaisten huoltajilta ja 31 varhaiskasvatuksen esiopetusikäisten huoltajilta. Vastaajista 34,2 % ilmoitti halukkuuden osallistua ruokailuun päivittäin (kesäkuussa 51 hlö, heinäkuussa 18 hlö) tai satunnaisesti (kesäkuussa 92 hlö, heinäkuussa 89 hlö.) 

Ruuan jakelu tapahtuu ulkona Friisilän koulun ja Kerttulan liikuntahallin edustalla. Mahdollisia toiveita jakelupaikoista kartoitettiin huoltajille toteutetussa kyselyssä. Vaisaaren koulu ja Kerttulan liikuntahalli saivat eniten kannatusta jakelupaikoiksi. Vaisaari karsiutui kuitenkin pois kesän aikana toteutettavien huolto- ja rakennustöiden vuoksi. Sopparuokailu päädyttiin järjestämään Vaisaaren sijaan Friisilässä, joka sekin sijaitsee keskustassa. 

Keittoa tarjoillaan ennakkoon ilmoittautuneille omiin ruokailuastioihin, joiden pesu tapahtuu kotona. Tarjolla on yksi keittovaihtoehto ja ruokajuomana toimii vesi.  

Yhteistyötä SPR:n kanssa 

Sopparuokailua hoitaa Raision kaupungin ruokapalvelut ja jakelu toteutetaan yhteistoimin Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisten kanssa. Kyselyvastausten ja selvitysten perusteella kesä-heinäkuun sopparuokailukokeilu maksaa arviolta 7 000–10 000 euroa. Lopullinen kustannus määräytyy kesän aikana palvelua käyttäneiden määrän perusteella ja se voidaan todeta vasta jälkikäteen.  

Ensimmäisellä viikolla hakijoita oli odotettua vähemmän. Suurin osa on ottanut sopan mukaan, mutta Kerttulassa on myös jääty piknikille nurmikolle puiden alle. Ruokailu kavereiden kanssa on mukava sosiaalinen hetki keskellä päivää. 

 

Tiedote päivitetty 15.6.2023

Lisätty tieto jakelupaikkojen perusteista.

Muokattu viimeksi
15.6.2023 13:08