Kerttulan kuntoradan latu hiihtokunnossa

Uutiset
Kerttulan hiihtolatu

Raision kaupunki ylläpitää säätilanteen mukaan hiihtolatuja Kerttulan, Petäsmäen ja Tikanmaan kuntoradoilla. Lisäksi osin Raision puolella sijaitsee Hepokankareen-Vetikon ulkoreitti, jonka laduista vastaa Turun kaupunki. Tänä vuonna hiihtokelit eivät ole suosineet harrastajia, eikä latuja ole ylläpidetty sääolosuhteista johtuen.

- Hyvällä pakkaskelillä ajamme ladut joka aamu, jos vain lunta riittää. Kerttulan kuntoradalla käytämme ladun tekoon luonnonlumen lisäksi tykkilunta, mutta plussakelillä sekään ei ole mahdollista, urheilualueiden hoitaja Tony Salminen harmittelee.

Tykkilumi ei synny hetkessä

Tony Salmisen mukaan Raision liikuntapalvelut saa kysymyksiä latujen kunnosta heti ensimmäisistä pakkaspäivistä lähtien. Sama ilmiö on havaittavissa niin Raision kuin muidenkin kuntien sosiaalisen median kanavissa. Ladut eivät kuitenkaan valmistu hetkessä.

- Maan routiminen, riittävän lumimäärän teko ja kuivaus kahden kilometrin latuun vaatii laitteillamme noin viikon pakkasjakson. Sellaisesta emme ole päässyt nauttimaan sitten tammikuun alun. Ja jos sääennuste lupaa suojakeliä heti viikon pakkasjakson perään, ei latua kannata kustannussyistä lähteä tekemään. Ja jos maa ei ole riittävän kylmä, ei hyvää latua ole mahdollista tehdä, Salminen kertoo.

Latujen tilannetta voi tarkkailla Raision verkkosivuilla

Raision kaupunki on pyrkinyt vastaamaan innokkaiden hiihtäjien kysymyksiin päivittämällä latujen ajankohtaistilannetta verkkosivuille, raisio.fi/hiihtoladut. Alkuvuoden aikana sivustolle on koottu myös pieni kysymyksiä ja vastauksia –osio, mistä löytyy vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

- Päivitämme hiihtolatujen tilannetta verkkosivuille säännöllisesti, mutta emme reaaliajassa. Parhaan ja ajankohtaisimman tiedon saat käymällä paikan päällä katsomassa sääolosuhteiden vaikuttaessa latujen kuntoon toisinaan nopeastikin.

Tällä hetkellä Raisiossa pääsee hiihtämään Kerttulan kuntoradalla.

Muokattu viimeksi
20.2.2023 12:40