Aulagallerian näyttelyssä kukkaloistoa ja metsäneläimiä

Uutiset
Lokakuussa Raision Kirjastotalon Aulagalleriassa nähdään AnneMarja Heikkilän Eloisasti! -näyttely, jossa pääsee ihastelemaan kukkatarhan väriloistoa ja pihamaalla vierailevia metsän eläimiä.
Anne Heikkilä_Kukkatarha, 2024, akryyli kankaalle

Maskulaisen taiteilija AnneMarja Heikkilän Eloisasti! -näyttely on esillä lokakuun ajan Raision Kirjastotalon Aulagalleriassa. Heikkilän teokset ovat ekspressiivisiä maalauksia, joissa yhdistyy esittävyys ja abstraktit elementit. Inspiraationsa taiteeseensa hän saa pääasiassa omasta kukkatarhastaan.

 - Kukkatarhani on joka vuosi vähän erilainen. Siellä kasvaa ainakin astereita, zinnioita, kosmoskukkia, kehäkukkia, daalioita ja auringonkukkia. Nautin taimien kasvun seuraamisesta ja lopulta upeasta kukinnasta. Kevään tulppaanit ja alkukesän pionit ja pitkään kukkivat ruusut ovat osa kukkien viehätystä. Kukkatarhassa ja pihamaalla vierailee silloin tällöin lähimetsässä asuvia eläimiä, joiden jättämät tuoksut kiinnostavat koiraani, Heikkilä kertoo.

Heikkilä on käynyt Taideyliopiston avoimen akvarellimaalauskurssin vuosina 2009–2010. Sittemmin hän on opiskellut useilla lyhyemmillä taidekursseilla Helsingin taiteilijaseurassa ja Helsingin Aikuisopistossa sekä ulkomailla Ranskassa ja Italiassa.

 - Aloitin akvarelliväreistä, joiden eloisuus omaa luokkaansa. Viime aikoina olen siirtynyt käyttämään enemmän akryylivärejä ja vesiliukoisia öljyvärejä, Heikkilä kertaa.

Näyttely on esillä maanantaihin 28.10. saakka.

Eloisasti! -näyttely 4.–28.10.2024
Raision Kirjastotalon Aulagalleria
Eeronkuja 2, 21200 Raisio
Aulagallerian näyttelyt ovat yleisölle maksuttomia.

Avoinna:
ma–to klo 10–19
pe 10–16
la 10–15
su 12–15

Kuva: Anne Heikkilä_Kukkatarha, 2024, akryyli kankaalle.

Muokattu viimeksi
7.10.2024 10:17

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot
Kirjastot
Näyttelyt