Vaisaaren koulun harrastusryhmät

Ilmoittautuminen syksyn 2023 ryhmiin alkaa maanantaina 28.8. klo 17.00. Ilmoittautumislinkki löytyy tämän sivun alaosasta. Kaikissa ryhmissä on vielä vapaita paikkoja.

Tiistaisin

Ryhmä: Hiihto (HUOM! Kulkeminen harrastuspaikalle itsenäisesti) (paikkoja vapaana)
Kenelle: 4-7lk
Missä: Kerttulan liikuntakeskus, Kisakatu 1, 21200 Raisio
Milloin: klo 15.30-16.30 (aloitus 16.1.24)
Ohjaaja: Suvi Junnila
Mitä: Hiihtoryhmässä pääsee harjoittelemaan hiihdon tekniikkaa ja ennen kaikkea hiihtämään. Kaikki ovat tervetulleita, aikaisempaa osaamista hiihdossa ei vaadita. Jos sinulla on omat sukset, ota mukaan. Jos sinulla ei ole suksia, saat ne meiltä lainaan. Ryhmä kokoontuu ulkokenttien huoltorakennuksella koppi nro 5 edessä. Rakennus on tiilirakennus jäähalli 2 päässä ennen jäähallin parkkipaikkoja. Huom! Hiihdossa sää- ja lumitilanne vaikuttaa paljon toimintaan, aloitamme tiistaina 16.1. jos se vaan sään puolesta onnistuu. ryhmä myös jatkaa keväälle niin pitkälle kuin hiihtokelejä meille suodaan. Tiedotamme näistä aina kevään aikana ilmoittautuneille.
Ilmoittautuminen hiihtoryhmään tapahtuu alakoulujen yhteisten ryhmien kautta!

Ryhmä: Futis (paikkoja vapaana)
Kenelle: 7-9 lk
Missä: Lähitapiola Areena, Eeronkuja 1, 21200 Raisio
Milloin: klo 14.15-15.15
Ohjaaja: Hanna Salama / RaiFu
Mitä: Ryhmässä jokainen osallistuja kokee tekemisen mielekkäänä ja saa itselleen onnistumisen tuntemuksia sekä liikkumisen iloa. Jokainen osallistuja saa toteuttaa itseään omalla taitotasollaan. Kaveruus, yksilöllisyyden kunnioittaminen ja hyväksyminen sekä yksilöllisen oppimisen tukeminen ovat ikävaiheen kannalta keskeisiä tavoitteita. Tärkeää on myös huolehtia hyvästä ryhmähengestä ja huomioida pelaajien erilaiset mahdollisuudet osallistua toimintaan. Tarkoituksena on potkia palloa hyvässä hengessä. Ryhmään ei vaadita minkäänlaista ennakko-osaamista, kaikki ovat tervetulleita

Ryhmä: Kuntosaliryhmä (4 paikkaa vapaana)
Kenelle: 7-9lk
Missä: Vanhan kauppiksen kuntosali
Milloin: klo 14-15
Ohjaaja: Hilkka Virkki
Mitä: Kerhossa saat tietoa ja taitoa kuntosaliharjoittelusta ja terveellisestä elämäntavasta. Sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin. Lämpimästi tervetuloa!

Ryhmä: Manga (9 paikkaa vapaana)
Kenelle: 7-9lk
Missä: Koulun kuvataideluokka KAU4, vanhan kauppiksen yläkerrassa ensimmäisenä vasemmalla.
Milloin: klo 14-15
Ohjaaja: Essi Tamminen
Mitä: Tervetuloa tutustumaan Japanin kulttuuriin. Aiheina manga, anime ja näihin liittyvät tapahtumat Suomessa. Jos sinua kiinnostaa cosplay tai musiikki – tule tutustumaan aiheeseen ja löydä uusi maailma. Ryhmässä taiteillaan, käydään läpi puvustustekniikkaa ja opetellaan myyntituotteiden tekoa coneihin.

Ryhmä: Draama (10 paikkaa vapaana)
Kenelle: 7-9lk
Missä: Koulun luokkatila 2052
Milloin: klo 14-15
Ohjaaja: Johanna Lähteelä
Mitä: Draamakerhossa harjoitellaan monipuolisesti luovaa ilmaisua erilaisten harjoitusten avulla. Luvassa on improvisaatiota, näytelmiä, pelejä, äänenkäyttöharjoituksia, pantomiimia ja muuta mukavaa yhdessä tekemistä. Mikäli kiinnostusta löytyy, voimme myös käsikirjoittaa oman näytelmän ja mennä esittämään sen esimerkiksi jonnekin alakouluun.

Ryhmä: Keilaus (6 paikkaa vapaana)
Kenelle: 7-9lk
Missä: Raision keilailukeskus, Varppeenkatu 24, 21200 Raisio
Milloin: klo 14.30-15.30
Ohjaaja: Petra Eriksson-Sola
Mitä: Keilailu on helppo harrastus, jota voi harrastaa yksin tai ryhmässä. Tule mukaan, saat opastusta ja vinkkejä lajiin ja tekniikkaan. Tai voit tulla muuten vaan keilailemaan kavereiden kanssa. Ryhmään osallistuminen ei vaadi minkäänlaista ennakko-osaamista tai välineitä, kaikki ovat tervetulleita.

Ryhmä: Padel (paikkoja vapaana)
Kenelle: 7-9lk
Missä: 40-0 padel center, Itäniityntie 16b, 21280 Raisio
Milloin: klo 14.30-15.30
Ohjaaja: 40-0 padel center henkilökunta
Mitä: Padel on mailapeli, jota pelataan aidatulla padel -kentällä ja siinä yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Padelia pelataan kaksin- tai nelinpelinä. Padel on enemmän taktiikkaa ja peliälyä, kuin voimaa vaativa laji. Tästä syystä padelia pystyy pelaamaan yhdessä hyvin eritasoiset ja kuntoiset pelaajat. Padel on helppoa aloittaa yksinkertaisten sääntöjen ja lyhytvartisen, helposti hallittavan mailan ansiosta eikä se vaadi aiempaa mailapelitaustaa.

Ryhmä: Esports-etäryhmä (6 paikkaa vapaana)
Kenelle: 7-9 lk
Missä: Etätoiminta
Milloin: klo 15-16
Ohjaaja: 
Mitä:Esports-valmennuksessa pääset pelaamaan Fortnitea sekä muita kilpapelejä ammattikoutsin opastuksella etänä Discordissa. Lähde kehittämään pelitaitojasi ja ratkomaan mielenkiintoisia tehtäviä mukavassa porukassa samalla tutustuen uusiin pelikavereihin. Harjoitukset sisältävät joukkuepelaamista, kilpailuja ja viikottain vaihtuvia mielenkiintoisia tehtäviä! Aiempaa osaamista pelistä tai e-urheilusta ei tarvita vaan kerho on mukavaa yhdessä opettelua. Hyppää mukaan nyt!
Kerhovideo
https://www.youtube.com/watch?v=2_eXkoABCSI

Laitevaatimukset
Tietokone (osallistuminen etänä kotoa)
Kuulokkeet ja mikrofoni
Discord-puheohjelma (ilmainen)
Harrastuksessa käytettävä maksuton Fortnite laitteelle asennettuna

Torstaisin

Ryhmä: Peliryhmä / e-sports (3 paikkaa vapaana)
Kenelle: 7-9lk
Missä: Nuortenkeskus Noppa
Milloin: klo 15-16.30
Ohjaaja: Nuoriso-ohjaaja
Mitä: 

Ryhmä: Katutanssi (4 paikkaa vapaana)
Kenelle: 7-9 lk
Missä: UVKH dance studio, Tasalanaukio 1, 21200 Raisio
Milloin: klo 15.30-16.30
Ohjaaja: Karoliina Hievanen
Mitä: Ryhmässä kokeillaan osallistujien toiveiden mukaan tanssin eri lajeja, esim. streetdance, breakdance, suffle ym. Ryhmään osallistuminen ei vaadi minkäänlaista ennakko-osaamista, kaikki ovat tervetulleita.

Ryhmä: Kuntosaliryhmä (3 paikkaa vapaana)
Kenelle: 7-9lk
Missä: Kerttulan liikuntahallin kuntosali, Kisakatu 4, 21200 Raisio
Milloin: klo 15.30-16.30 
Ohjaaja: Hilkka Virkki
Mitä: Kerhossa saat tietoa ja taitoa kuntosaliharjoittelusta ja terveellisestä elämäntavasta. Sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin. Lämpimästi tervetuloa!

Ryhmä: Game Lab (5 paikkaa vapaana)
Kenelle: 7-9lk
Missä: Koulun luokkatila 1095, alakerta
Milloin: klo 15-16.30
Ohjaaja: Perttu Terho
Mitä: Game Lab on pelinkehityskerho, jossa opitaan pelinteon osa-alueet: suunnittelu, tarinankerronta, ohjelmointi, grafiikka, äänet, viimeistely ja julkaisu. Kerholaiset pääsevät rakentamaan suunnittelemaan ja toteuttamaan omia pelejä, sekä yksin että ryhmässä. Aiempi ohjelmointiosaaminen ei ole pakollista, sen sijaan into oppia uutta ja kehittyä on välttämätöntä.

Ryhmä: Taekwondo (paikkoja vapaana)
Kenelle: 7-9lk
Missä: Koulun liikuntasali
Milloin: klo 15-16
Ohjaaja: Fortis taekwondo
Mitä: Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti itsepuolustusta ja lajin perusteita, muokkaamme ryhmän toiminnan painotusta osallistujien mielenkiinnon mukaan. Ryhmä on suunnattu sekä tytöille että pojille. Osallistuminen ei vaadi minkäänlaista osaamista, varustuksena riittää t-paita ja collarit/verkkarit. Ei osallistumispakkoa, paikan päälle voi tulla myös tutustumaan meihin ja lajiin. Kaikki ovat tervetulleita.

Perjantaisin

Ryhmä: Frisbeegolf (8 paikkaa vapaana)
Kenelle: 7-9lk
Missä: Lähitapiola Areena, Eeronkuja 1, 21200 Raisio, sekä lähimaastossa
Milloin: klo 15.15-16
Ohjaaja: Otto Mäkinen
Mitä: Frisbeegolf on mukavan rento harrastus, jossa yhdistyy ulkona liikkumisen ilo mielenkiintoiseen peliin. Harrastus on helppo aloittaa, välineiksi tarvitaan vain kiekko. Ryhmässä harjoitellaan sekä sisä- että ulkotiloissa sääolosuhteiden mukaan. sisällä harjoittelu koostuu pääsääntöisesti pienemmistä heitoista, tarkkuutta ja lyhyitä matkoja. Ulkona päästään harjoittelemaan pidempiä heittoja. Ryhmässä harjoitellaan tekniikkaa oikeaan heittotyyliin sekä saat kavereita, joiden kanssa on kiva käydä yhdessä myöhemmin pelailemassa.

Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Lisätiedot:

Ida Heino, ida.heino@raisio.fi

Johanna Lähteelä, 0406314712, johanna.lahteela@raisio.fi

Mari Ruohonen, 040 536 6024, mari.ruohonen@raisio.fi