Valtakunnallinen E-kirjasto avautuu 29.4.

Uutiset
Kansalliskirjaston ja Suomen kuntien yhteinen valtakunnallinen E-kirjasto avautuu maanantaina 29.4. Raisio on mukana heti alusta alkaen.
Mummi ja pieni poika katsovat tabletilta e-kirjaa.

Valtakunnallista E-kirjastoa käytetään aluksi vain mobiililaitteissa. E-kirjasto ladataan sovelluskaupasta (Play Kauppa / App Store) 29.4. alkaen. Palveluun kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla vahvalla tunnistautumisella. Palvelussa ei tarvita kirjastokorttia.

Alle 13-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen palveluun rekisteröitymiseksi. Jos 13-vuotta täyttäneellä on mahdollisuus vahvaan tunnistautumiseen, palveluun voi rekisteröityä itse.

E-kirjasto tarjoaa e-kirjat, e-äänikirjat ja aikakauslehdet samasta sovelluksesta. Aineistoja pyritään hankkimaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee palveluun.

E-kirjan ja e-äänikirjan voi ladata kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi palauttaa myös itse ennen laina-ajan päättymistä. Lainassa voi olla viisi kirjaa kerrallaan. Suosituimpia aineistoja voi joutua jonottamaan, ja varauksia voi olla viisi kerrallaan. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan.

Uusi E-kirjasto aiheuttaa sen, että vanhojen palveluiden käyttö päättyy. Ellibs-palvelu toimii kesäkuun loppuun saakka. OverDrive-palvelun käyttö päättyy vuoden 2024 aikana. Kannattaa muistaa, että Ellibsin ja OverDriven lainat ja varaukset eivät siirry uuteen E-kirjastoon.

Etäkäytettävä ePress-aikakauslehtipalvelu poistuu käytöstä 14.5.

Valtakunnallisen E-kirjaston tuottaa Kansalliskirjasto yhdessä yleisten kirjastojen kanssa.

Lisätietoa E-kirjastosta Kansalliskirjaston verkkosivuilta

 

Päivitetty 18.4.2024

E-kirjaston avautuminen muuttunut viikolla.

Muokattu viimeksi
18.4.2024 14:31

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kirjastot
E-kirjat
E-lehdet