Uusi Varppee 2 moduulipäiväkoti valmistui

Uutiset
Varppee 2:ssa on päivähoitopaikka noin 50 lapselle.
Varppee 2 päiväkotirakennus ulkoa päin.

Varhaiskasvatustoiminta pyörähti tänään tiistaina 1. marraskuuta käyntiin upouudessa Varppee 2 moduulipäiväkodissa. Lumparlankadulle, Friisilän koulun kentälle nousseen päiväkodin rakennustyöt alkoivat syyskuussa, ja lapset ja vanhemmat pääsivät tutustumaan uusiin tiloihin lokakuun lopussa.

Varppeen päiväkodin johtaja Laura Haloilan mukaan Varppee 2 on muunneltavissa tarpeen mukaan.

– Päiväkoti koostuu kolmesta ryhmätilasta, joiden keskellä on yhteiset tilat, keittiö ja henkilökunnan tilat. Moduulit eroavat vähän toisistaan ja soveltuvat hyvin eri ikäisten lasten tarpeisiin.

Moduulipäiväkoti tarjoaa päivähoitopaikan noin 50 lapselle. Ryhmiä on kolme: kaksi kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun osallistuvaa 5–vuotiaiden ryhmää ja uusi alle 3–vuotiaiden ryhmä. Haloilan mukaan Varppeen yksikön toiminta helpottuu vastavalmistuneiden tilojen myötä.

– 5–vuotiaat olivat aiemmin salitiloissa, mutta pääsevät nyt päiväkodiksi suunniteltuihin tiloihin. Se on pääasia. Myös talven lähestyessä on tärkeää, että kaikilla ryhmillä on omat kuraeteistilat käytössä. Olemme koko syksyn, niin lapset kuin aikuiset, odottaneet uutta päiväkotia innolla ja nyt lisätilaa vihdoin on.

Muokattu viimeksi
1.11.2022 9:46

Asiasanat

Lapsiperheet
Koulutus ja varhaiskasvatus