Tikanmaalle avattiin ulkokuntosali

Uutiset
Tikanmaan ulkokuntosali on valmistunut osoitteessa Kapponkatu 13. Uusi kuntosali mahdollistaa monipuolisen harjoittelun yhdessä viereisen kuntoradan kanssa.
Tikanmaan ulkokuntosalissa on Omnigymin kuntoilulaitteet

Tikanmaan kuntosali mahdollistaa tehokkaan ja monipuolisen harjoittelun esimerkiksi lenkin aluksi tai lopuksi. Ulkokuntosali on asukkaiden vapaassa käytössä ja kuntoilulaitteiden hyödyntäminen on maksutonta.

Uuden ulkokuntosalin suunnittelussa on huomioitu alueen tämänhetkinen ikärakenne. Kuntosalilla on käytössä eritasoisille kuntoilijoille sopivia Omnigymin painopaikallisia kuntoiluvälineitä, joiden vastusta on mahdollista säätää.

Huomioivaa on, että ulkokuntosali ei ole turvallisuussyistä lasten leikkipaikka vaan nuorten aikuisten ja aikuisten lihaskunnon harjoittamiseen tarkoitettu kuntoilupaikka. Näköyhteydellä ulkokuntosalin kävelytien toisella puolella sijaitsee Hakinmäen päiväkodin leikkipuisto. Viereisen Kapponkadun toisella puolella sijaitsee Hakinmäen Satelliittipäiväkodin leikkipuisto. Leikkipuistot mahdollistavat aikuisten kuntoilemisen samanaikaisesti isompien lasten leikkiessä viereisillä leikkipaikoilla. Myös Tikanmaan palloilukenttä on kävelymatkan päässä ulkokuntosalista.

UKK-instituutin julkaiseman aikuisten liikkumissuosituksien mukaan jokaisen aikuisen tulisi harjoittaa lihaskuntoa ja liikehallintaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Ulkokuntosalin toteutukseen on saatu Lounais-Suomen Aluehallintoviraston lähiliikuntapaikkarahoitusta 27 720 €.

Muokattu viimeksi
20.10.2023 8:22

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Liikunta ja urheilu