Tiedonpuiston koulun rakentaminen voi alkaa

Uutiset
Vaisaareen rakentuvan uuden yhtenäiskoulun urakkasopimus on allekirjoitettu. Rakennusalueen valmistelut alkavat tulevana kesänä ja Tiedonpuiston koulun rakentaminen alkaa syksyllä.
Tiedonpuiston koulun havainnekuva.

Vuonna 2025 valmistuva Tiedonpuiston koulu toimii yhtenäiskouluna 5–9-luokkalaisille. Koulurakennus on noin 11 000 neliötä ja se rakennetaan nykyisen Vaisaaren koulun pysäköintialueelle.  

Kaupunginhallitus on myöntänyt Tiedonpuiston koulun rakennushankkeelle aloitusluvan helmikuussa. Infralautakunta valitsi projektinjohtourakoitsijaksi Rakennustoimisto Laamo Oy:n. Urakkasopimus allekirjoitettiin torstaina 23.3.2023.

Koulun pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Lukkaroinen Arkkitehdit Oy ja rakennuttajakonsulttina on A-insinöörit Rakennuttaminen Oy.

- Suunnittelu on edennyt hyvässä yhteistyössä ja rakennuksen tilallinen sekä toiminnallinen kokonaisratkaisu on saatu hiottua toimivaksi tilaajan ja käyttäjien kanssa. Odotamme hankkeen ja suunnitelmien kehittyvän edelleen suotuisasti suunnitteluryhmän täydentyessä projektinjohtourakoitsijan mukanaan tuomalla osaamisella ja ammattitaidolla, kertoo pääsuunnittelija Joona Koskelo (Lukkaroinen Arkkitehdit).

Projektinjohtourakoitsija Rakennustoimisto Laamo Oy johtaa projektin työmaatoteutusta toimien läheisessä ja avoimessa yhteistoiminnassa tilaajan, pääsuunnittelijan ja muiden tilaajaan sopimussuhteisten suunnittelijoiden kanssa.

Allekirjoitustilaisuuden osallistujia.
Allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat oikealta Viljami Hovi, Tuomo Sibakov, Markku Könnö, Ari Silvola, Timo Oja, Mikko Rantanen, Mikko Mäntysaari, Reijo Vasama ja Ari Jalonen.

Nykyinen yläkoulurakennus on käytössä rakentamisen ajan

Uuden koulun tiloja on suunniteltu käyttäjälähtöisesti niin, että prosessissa on ollut mukana henkilöstöä ja oppilaiden edustajia. Suunnitelmia kehitetään edelleen hankkeen aikana hyvässä yhteistyössä eri osapuolten kanssa.

Tiedonpuiston koulun on tarkoitus valmistua syksyllä 2025. Nykyinen Vaisaaren yläkoulurakennus on käytössä rakentamisen aikana ja se puretaan uuden koulurakennuksen valmistuttua. Koulun huoltopiha sekä piha- ja pysäköintialueet rakennetaan pääosin vanhan koulun purkamisen jälkeen erillisenä urakkana.

Tiedonpuiston koulun rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on 44,5 miljoonaa euroa vuosina 2022-2026. Kustannus on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 30.1.2023.

Rakentamisen eri vaiheista tiedotetaan asukkaita säännöllisesti. Hankkeesta järjestetään kevään aikana tiedotustilaisuudet käyttäjille ja kuntalaisille.  

Havainnekuva: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

Muokattu viimeksi
22.5.2023 10:22

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Asuminen ja ympäristö
Koulutus ja varhaiskasvatus
Tiedonpuiston koulu