Tiedonpuiston koulun hanke etenee – uuden koulun on tarkoitus valmistua 2025

Uutiset
Raision Tiedonpuiston koulu eli 5–9-luokkalaisille tarkoitettu yhtenäiskoulu on tällä hetkellä hankesuunnitteluvaiheessa. Uuden yhtenäiskoulun on tarkoitus nousta alueelle, jossa nyt on Vaisaaren koulun pysäköinti. Päätökset rakentamisprosessin käynnistämisestä on tarkoitus tehdä tänä syksynä ja valmista pitäisi olla vuonna 2025. Raisiolaisilla on tilaisuus kuulla aiheesta lisää 6.10. verkon välityksellä järjestettävässä infotilaisuudessa sekä kysyä aiheesta 18.10. kaupungintalolla järjestettävässä keskustelutilaisuudessa.
Havainnekuva Tiedonpuiston koulusta

Vaisaaren uuden yhtenäiskoulun rakennuspaikaksi on selvitysten perusteella valittu nykyisen koulun pysäköintialue, ja sen edellyttämä asemakaavamuutos on vireillä. Uuden koulun tiloja on suunniteltu muun muassa palvelumuotoiluprosessin avulla. Tiloja on suunniteltu käyttäjälähtöisesti niin, että prosessissa on ollut mukana sekä henkilöstöä että oppilaiden edustajia.

– Nykyisen koulun elinkaari on loppuvaiheilla, sillä siellä on vuosien varrella tehty sisäilmaan liittyviä peruskorjauksia, eivätkä tilat palvele modernia pedagogiikkaa. Toivottavasti pääsemme päätöksissä eteenpäin ja hanke etenee rivakasti, jotta uusi koulu saadaan pian käyttöön, sivistysjohtaja Leena Laakso sanoo.

Sivistyslautakunta käsitteli hankesuunnitelmaa 29.9. ja infralautakunnan asialistalla suunnitelma on lokakuussa. Mikäli hanke etenee suunniteltujen aikataulujen mukaan, varsinainen rakentaminen voisi alkaa vuonna 2023.

Uuden yhtenäiskoulun on tarkoitus valmistua vuonna 2025. Vaisaaren nykyinen koulu säilyy niin kauan, kunnes uusi koulu on valmis. Uusi koulu toimii Raision ainoana yläkouluna siihen asti, kunnes toinen yhtenäiskoulu valmistuu.

Kuntalaisille järjestetään infotilaisuus ja keskustelutilaisuus

Raisio järjestää infotilaisuuden varhaiskasvatuksen tulevaisuudesta ja Tiedonpuiston koulun hankkeesta keskiviikkona 6.10. klo 18. Tilaisuus järjestetään Teams Live -alustalla. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Raision kaupungin verkkosivuilla kaksi viikkoa. Siirry infotilaisuuteen Teams Liveen.

Lisäksi maanantaina 18.10. klo 18–20 pidetään keskustelutilaisuus, jolloin raisiolaisten on mahdollista kysyä aiheista. Keskustelutilaisuus pidetään kaupungintalon valtuustosalissa. Linkki ennakkokysymysten jättämiseen julkaistaan myöhemmin.

Muokattu viimeksi
22.5.2023 10:23

Asiasanat

Koulutus ja varhaiskasvatus
Tiedonpuiston koulu