Raisioon tulee uusi työvoimapalveluiden toimipaikka

Uutiset
Vuosi 2025 merkitsee suuria muutoksia julkisiin työvoimapalveluihin. Julkisia työvoimapalveluja ovat mm. henkilöasiakkaan työvoimapalvelut, työnhakijoiden kotoutumispalvelut sekä työnantajien ja yritysten työvoimapalvelut. Muutoksessa vastuu palvelujen järjestämisestä siirtyy valtiolta kunnille. Kunnat voivat järjestää palvelut yhteistoiminnassa työllisyysalueilla.
Martinkadun toimipisteen sisäänkäynti Raisiontien puolella

Turun työllisyysalueella vastuukuntana on Turun kaupunki, mutta työllisyysalueen sisälle on muodostumassa useita lähipalvelua tuottavia toiminta-alueita. Raision kaupunki valmistautuu tuottamaan lähipalveluja myös Naantalille, Nousiaiselle, Maskulle, Mynämäelle ja Ruskolle. Näin on syntymässä Turun seudun läntisten kuntien toiminta-alue ja uusi työvoimapalveluiden toimipaikka Raisioon.

Martinkadulla palvellaan ajanvarauksella ja päivystysluonteisesti

Suurin osa nykyisistä TE-toimistojen tarjoamista asiakaspalveluista tuotetaan jatkossa lähipalveluna Raision toimipaikassa. Keskitetysti tarjotaan vastuukunnan toimesta koko alueen yhteiset neuvontapalvelut puhelimitse tai chatissa. Lisäksi esimerkiksi ammatinvalinnanohjaus sekä valmennus- ja koulutuspalvelut järjestetään vastuukunnan toimesta, mutta ne voivat jalkautua lähipalveluihin. Keskitetyissä palveluissa tehdään myös palkkatuki- ja starttirahapäätökset sekä palveluhankinnat. Lähipalvelut ja keskitetyt palvelut toimivat kuitenkin läheisessä yhteistyössä siten, että asiakkaan ei tarvitse hoitaa palveluprosessiaan usean eri tahon kanssa.

Lähipalvelun tuottamiseksi Raision kaupunki laajentaa Martinkadulla sijaitsevat nykyisten työllisyyspalveluiden tilat esteettömiksi ja asiakaspalvelun kannalta toimivammaksi. Henkilöasiakkaita palvellaan sekä päivystysluonteisesti että ajanvarauksella. Käytännössä asiakas voi hoitaa kaikki työnhakuun liittyvät asiansa Raision toimipaikassa tutun virkailijan kanssa. Työnantaja- ja yritysasiakkaat saavat mm. työnvälityspalveluja Raisiosta, mutta edelleen heitä palvelevat myös tutut yhteyshenkilöt kunnissa. Yrityspalveluita tuotetaankin kiinteässä yhteistyössä läntisen toiminta-alueen muiden kuntien kanssa.

Lisätietoa ja uudistuksen ajankohtaiset kuulumiset löydät aina osoitteesta turku.fi/tyollisyysalue

Muokattu viimeksi
23.9.2024 15:43

Asiasanat

Työ ja yrittäminen
TE-uudistus