Raisioon aukesi avustuskeskus Ukrainan sodan pakolaisille

Uutiset
Raision keskustaan, torin kulmaukseen, on avattu avustuskeskus, jossa jaetaan Ukrainan pakolaisille kiireellistä hätäapua ja välttämättömiä avustustarvikkeita. Keskus palvelee niin Raisioon kuin ympäristökuntiinkin majoittuneita pakolaisia. Avustuskeskus on perustettu yhteistyössä Raision kaupungin ja Raision seurakunnan, Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin ja Raision osaston, Maskun seurakunnan, Ote-säätiön sekä Suomen Ukrainalaiset ry:n kanssa.
Lastentarvikkeita avustuskeskuksessa.

Raision avustuskeskuksesta pakolaiset saavat muun muassa vaatteita, hygieniatuotteita, lastenruokaa, leluja, talous- ja siivoustarvikkeita, kodinkoneita sekä pienkalusteita. Palvelua ja neuvontaa annetaan myös ukrainan kielellä. Päivittäistä toimintaa järjestetään pääasiassa suomalaisin ja ukrainalaisin vapaaehtoisvoimin sekä eri yhteistyökumppaneiden henkilöstön avustamana.

– Kun hätä on suurin, tarvitaan tehokkaita toimia ja yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Avustuskeskus on hyvä esimerkki siitä, mitä kaikkea yhdessä saadaan aikaan. On hienoa, että alueen toimijat ovat lähteneet aktiivisesti mukaan, Raision kaupungin tuore Ukraina-koordinaattori Maarit Kokkonen sanoo.

Lahjoitusten vastaanottoa keskuksessa ei ainakaan toistaiseksi tilarajoituksista johtuen ole. Ukrainan avustuskeräyksiä sekä -tapahtumia järjestävät lukuisat järjestöt ja toimijat eri puolilla seutua.

Muokattu viimeksi
4.10.2022 15:22

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Maahan- ja maastamuutto