Raision vesitornin sisäisten putkistojen saneeraus valmis

Uutiset
Raision vesitornin syksyllä aloitettu putkistosaneeraus on valmis. Raision–Naantalin vesilaitos -kuntayhtymän omistama vesitorni on otettu takaisin käyttöön tänään. Asiakkaille vesitornin ottamisesta takaisin käyttöön ei pitäisi koitua merkittäviä vaikutuksia.
Parvi muuttavia töyhtöhyyppiä, joiden taustalla on Raision vesitorni

Urakan aikana kohdattiin muutamia haasteita, mutta hyvällä yhteistyöllä eri osapuolten kesken hankkeessa päästiin koko ajan eteenpäin. Isoin haaste oli lisätutkimuksissa vanhojen putkien eristeistä löytyneet niin sanotut PAH-yhdisteet, joiden poistaminen putkistoista tuli tehdä erikoistyönä. Tästä syystä urakan valmistuminen viivästyi hieman, mikä ei kuitenkaan aiheuttanut lisäongelmia verkoston toiminnassa.

Saneerauksen taustalla oli vuonna 2020 valmistunut kuntokartoitus, jossa todettiin, että tornin sisäiset, alkuperäiset 1960-luvulta peräisin olevat putkistot on kiireellisesti uusittava seuraavan 1-3 vuoden aikana.

Raision Veden ja Naantalin vesihuoltolaitoksen asiakkaille vesitornin ottamisesta takaisin käyttöön ei pitäisi koitua merkittäviä vaikutuksia. Satunnaiset paineenalenemiset ja veden lievä sameus ovat aina mahdollisia, kun vesijohtoverkoston toimintaa muutetaan. Sekä Raision Vesi Oy että Naantalin vesihuoltolaitos olivat mukana yhteistyöryhmässä, joka vastasi hankeen läpiviennistä. Saneerausurakasta vastasi Skanska Infra Oy ja hankkeen rakennuttajakonsulttina sekä valvojana toimii Rakennuttajatoimisto HTJ Oy.

Muokattu viimeksi
4.2.2022 15:35

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö