Raision RaiHa tarjoaa jatkossa jokaiselle koululaiselle harrastuksen

Uutiset
Raisio on tänä vuonna ollut mukana opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavusteisessa pilottihankkeessa Harrastamisen Suomen malli. Nyt mallia ollaan vakiinnuttamassa osaksi kaupungin perustoimintaa. Tavoitteena on, että Raision kouluissa tarjotaan jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa harrastus koulupäivän yhteydessä.

Raision koululaiset saivat ehdottaa Raision harrastamisen mallille nimeä nimikilpailussa. Voittajanimeä Raiha ehdottivat Friisilän koulun oppilaat. Palkinnon vastaanottivat viidennen luokan oppilaat, opettaja Fanni Sarkkinen ja oppilaskunnan ohjaava opettaja Eva-kaisa Wilkko. Palkinnon harrastamisen Raision mallin nimestä luovutti nuorisotyöntekijä Sini-Minttu Aaltonen, joka  toimii mukana aktiivisesti lasten parlamentin veturina Raisiossa. Valtakunnallisen hankkeen kautta harrastamisen malli on saanut myös oman visuaalisen ilmeen ja tunnuksen. 

RaiHa-toiminnassa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö. Raisiossa toiminta jatkuu ja laajenee tulevana lukuvuotena kaupungin sivistyskeskuksen organisoimana. 

RaiHan suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana Raision kaupungin eri toimialat tiiviissä yhteistyössä urheiluseurojen, kulttuuriyhdistysten, yrityksien sekä muiden tahojen kanssa. Tulevana lukuvuonna kaupunki lisää merkittävästi harrastamisen edistämiseen käytettäviä taloudellisia ja toiminnallisia resursseja. Raisio saa edistämistyöhön tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä opetushallitukselta.

 

Muokattu viimeksi
9.4.2024 12:43

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika