Raision kulttuuripalkinto 2023 myönnetty Taitokeskus Raisiolle

Uutiset
Vapaa-aikalautakunta myönsi vuoden 2023 kulttuuripalkinnon Friisilän verstasalueella toimivalle Taitokeskus Raisiolle. Ehdotuksia saatiin yhteensä 12.
Kulttuuripalkinnon jakotilaisuus 2023.

Kulttuuripalkinnon perusteluina oli mm. viiden vuosikymmenen aktiivinen toiminta Raisiossa ja raisiolaisten kädentaitojen harrastajien hyväksi. Taitokeskus Raision toiminta on ollut yhteisöllistä ja vetänyt mukaansa niin aikuisia kuin lapsia. Käyttäjien mukaan toimipisteessä on aina lämmin ja toista tukeva ilmapiiri.

Monessa palkintoehdotuksessa kiitettiin erityisesti Taitokeskus Raision neuvoja Tuija Vuorista, joka on rautainen ammattilainen ja kehittänyt lukuisia uusia toimintakonsepteja, mm. tyky-päivätoiminta ja MS-ryhmien kuntoutustapahtumat. Hän on myös ollut luomassa ja kehittämässä Friisilän verstasalueen pihapiirissä järjestettyjä tapahtumia ja työpajoja. Taitokeskus Raisiota ehdotti kulttuuripalkinnon saajaksi seitsemän eri henkilö tai ryhmää.

Kulttuuripalkinnon luovuttivat Harkon valanta -tapahtumassa Raision museo Harkossa Raision vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Tapio Soiniitty ja varapuheenjohtajat Taina Virta ja Nina Stenlund.

Vuosittain jaettavan Raision kulttuuripalkinnon myöntää vapaa-aikalautakunta yksityiselle henkilölle, yhdistykselle tai yhteisölle, joka on joko uransa aikana tai kuluneen vuoden aikana tehnyt merkittävää kulttuurityötä joko paikallisesti, alueellisesti tai valtakunnallisesti.

Palkinnon saajista pyydetään ehdotuksia yleisöltä, vuodelta 2023 tuli yhteensä 12 ehdotusta.  Palkinto on tunnustustyyppinen ja se sisältää kunniakirjan ja muistoesineen. Raision kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 2002 lähtien, palkittuihin voi tutusta kaupungin verkkosivuilla.

Kuvassa vasemmalta Taitokeskus Raision neuvoja Tuija Vuorinen, Raision vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Tapio Soiniitty ja Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

Muokattu viimeksi
19.2.2024 7:39