Raision keskustan suunnittelukilpailu käynnistyy kesäkuussa

Uutiset
Raision kaupunki järjestää yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa Raision keskustan suunnittelukilpailun. Raision visiona on olla vuonna 2035 vehreä ja vetovoimainen uuden sukupolven kasvukaupunki, minkä halutaan näkyvän myös ydinkeskusta-alueen kaupunkikuvassa.
Ilmakuva keskustasta

Kutsukilpailun tavoitteena on luoda Raision kaupungille rohkeasti uudistettu, kestävä ja elinvoimainen, arkkitehtuuriltaan ja ympäristöltään laadukas keskusta. Kilpailun tarkoituksena on kartoittaa erilaisia ratkaisumahdollisuuksia ja löytää periaateratkaisu alueen vaiheittaisen asemakaavoituksen ja rakentamista ohjaavan laatukäsikirjan pohjaksi.

”Keskustan suunnittelun taustalla on keskustaa halkovan E18 Turun kehätien parantamiseen liittyvät suunnitelmat, mutta myös mm. alueen elinvoimaisuuden ja viihtyisyyden parantaminen. Haluamme keskustaan lisää asukkaita ja vireyttä, asumisviihtyvyydestä ja vehreydestä tinkimättä. Kilpailuehdotuksilta edellytetään arvostelussa muun muassa kaupunkikuvallista korkeatasoisuutta ja ilmastoviisaita ratkaisuja mutta myös vaiheittain toteutumisen vaihtoehtoja, jotta alue voi lähteä kehittymään riippumatta valtiotason päätöksistä ”, kertoo kaupunginarkkitehti Emma Kaitaa.

"Suunnittelukilpailu ja Raision keskustan E18-tieremontti luovat pohjan suomalaisittain ja jopa pohjoismaisesti poikkeukselliseen kaupunkikeskustan muutokseen. Kutsumme mukaan suunnittelukilpaan ja toteuttamiseen kaikki jotka haluavat olla luomassa pohjoismaista tulevaisuuden kaupunkia kanssamme.” sanoo Raision kaupunginjohtaja Eero Vainio.

Kilpailuun kutsuttavat monialaiset työryhmät valitaan ilmoittautuneiden joukosta. Hankintailmoitus on julkaistu Cloudiassa ja saapuneisiin kysymyksiin on vastattu. Ilmoittautumisaika päättyy 30.5.2024 klo 15:00.

Itse kilpailu päättyy lokakuussa, jolloin saadut ehdotukset asetetaan julkisesti nähtäville ja kommentoitaviksi. Yleisökommentit tuodaan tuomariston tietoon arvosteluprosessin aikana ja kilpailun tulos pyritään julkistamaan joulukuussa 2024.

Muokattu viimeksi
27.5.2024 10:29

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Kaupunki ja päätöksenteko
Raision keskusta