Raision kaupunki julkaisee Ympäristövahdin

Uutiset
Raision kaupunki on julkaissut uuden Ympäristövahti-palvelun, joka tarjoaa asukkaille mahdollisuuden seurata kaupungin ympäristötyön etenemistä. Palvelussa on saatavilla tietoa kaupungin päästötilanteen kehityksestä ja kaupungin ilmastotoimenpiteistä.
Ympäristövahti

Ympäristövahti tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden seurata kaupungin Ympäristöohjelman toimenpiteiden edistymistä tilastojen ja tehtyjen toimenpiteiden kuvausten avulla. Kaupungin toimialat päivittävät tietoja palveluun sitä mukaa, kun toimenpiteet edistyvät, joten Ympäristövahdista löytyy jatkossa uusin tieto kaupungin ilmasto- ja ympäristötyön edistymisestä. Jo julkaisuhetkellä Ympäristövahdista löytyy 50 tehtävää, joilla Ympäristöohjelman toimenpiteitä toteutetaan. 

Miksi Ilmastovahti -palvelu on perustettu? 

Ympäristövahti tuo näkyväksi kaupungin ilmastotyön ja mahdollistaa sen etenemisen ajantasaisen seurannan. Palvelun avulla parannetaan päättäjien, asukkaiden ja sidosryhmien mahdollisuuksia seurata ja vaikuttaa kaupungin ympäristötyöhön. 

Palvelu sisältää myös sisäisen työkalun, johon toimenpiteiden vastuuhenkilöt päivittävät seurantatietoja. Tämä työkalu auttaa koordinoimaan toimenpiteitä ja helpottaa raportointia, edistäen siten sitoutumista toimenpiteiden toteuttamiseen ja säännölliseen raportointiin. 

Ympäristövahti -palvelun ylläpidosta ja kehittämisestä vastaavat Raision kaupungin Ympäristönsuojelu sekä IT-palvelut. Tekninen toteutus on toteutettu yhteistyössä Forward Forever Oy:n kanssa, ja palvelun käyttöönotto on osa Ympäristöministeriön rahoittamaa Tulevaisuuden kestävä Raisio -hanketta. 

Ympäristövahti löytyy osoitteesta ymparistovahti.raisio.fi.  

Muokattu viimeksi
28.11.2023 9:26