Raision kaupungilla henkilökunnanpäivä

Uutiset
Raision kaupungin työntekijät viettävät 25.9. jo perinteeksi muodostunutta henkilökunnanpäivää. Päivän aikana kaupungin henkilökunnalla on mahdollisuus osallistua yhteen tai useampaan tapahtumaan. Ohjelmalla tuetaan työntekijöiden hyvinvointia ja jaksamista työssä.
Tasalanaukion ryhmäliikuntatila, jossa näkyy parkettilattia, peili, puolapuut ja jumppamattoja.

Tänä vuonna ohjelmassa on esimerkiksi kehonkoostumusmittaus, henkilökunnan valokuvauksia, luontoretkiä, liikuntatuokioita, rentoutumista ja mahdollisuus museovierailuun tai elokuvanäytökseen.

- Työntekijöiden viihtyvyys on meille tärkeä asia. Hyvinvointi työssä lisää työntekijän motivaatiota, tehokkuutta ja sitoutumista. Olemme saaneet henkilökunnanpäivästä positiivista palautetta henkilöstöltä ja kehittäneet ohjelmaa toiveiden mukaisesti, kertoo henkilöstöjohtaja Piia Syvänen.

Kaupungin henkilökunnan osaaminen on tärkeässä roolissa myös henkilökunnan päivässä, sillä valtaosa päivän ohjelmasta toteutetaan kaupungin henkilöstön voimin. Poikkeuksena on esimerkiksi tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä verenluovutus, joka järjestetään yhdessä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun kanssa.

- Tapahtumiin voi osallistua oman työn ohessa, eikä kaupungin normaaleja töitä jätetä hoitamatta henkilökunnan päivistä huolimatta, Syvänen huomauttaa.

Työntekijöiden hyvinvointiin kiinnitetään huomiota ympäri vuoden

Raision kaupunki kiinnittää työntekijöiden hyvinvointiin huomiota jatkuvasti. Työntekijöiden hyvinvointia tuetaan normaalien henkilöstöetuuksien lisäksi osallistumalla säännöllisesti Kunta10-tutkimukseen. Tutkimuksessa selvitetään kunta-alan henkilöstön työtä ja työssä tapahtuvia muutoksia ja niiden vaikutuksia henkilöstön terveyteen ja hyvinvointiin. Vuoden 2022 tulokset osoittavat, että työntekijät viihtyvät Raision kaupungilla, kokevat työnsä merkitykselliseksi ja suosittelisivat kaupunkia työnantajana ystävälleen. Tänä syksynä toteutetaan jälleen Kunta10-tutkimus ja loppuvuonna saadaan uusimmat tulokset työntekijöiden kokemasta työhyvinvoinnista.

- Tutkimus antaa meille hyvät eväät työnantajatoimintamme parantamiseen. Esimerkiksi viime tutkimuksessa havaittiin nuorten työntekijöiden palautuvan työstä muuta henkilöstöä huonommin. Päätimme järjestää alle 30-vuotiaille työntekijöille tunne- ja tietoisuustaitoja kehittäviä työpajoja.

Lisäksi Raision kaupunki on mukana Työterveyslaitoksen Hyvällä sykkeellä töissä -hankkeessa, jossa tutkitaan työn psykososiaalisia tekijöitä ja sykevälivaihtelua. Tutkimuksen avulla selvitetään mitkä työn vaatimus- ja voimavaratekijät ovat keskeisimpiä terveyden heikentäjiä tai edistäjiä. Tutkimus koskee noin 200 kaupungin työntekijää.

lateral-image-left
Muokattu viimeksi
24.9.2024 11:02