Raision Alppiruusupuisto on aloittamassa kukintaansa 

Uutiset
Raision Alppiruusupuiston pääkukinta ajoittuu tänä vuonna kesäkuun alkuun. Yksittäisiä alppiruusuja on jo kukassa ja pian puisto on kauneimmillaan. Alppiruusujen kukinta kestää noin kolme viikkoa.

Raision Alppiruusupuistossa on nyt yli 1600 alppiruusua ja eri lajikkeita on 153. Kukinnasta näyttää tulevan tänä vuonna kohtuullisen hyvä. Kukinnan myötä puistossa aukeaa lauantaina 29.5. myös kesäkahvila Café Alppi. 

Alppiruusupuisto on istutettu talkootyönä. Puistoon voi kuka tahansa ostaa oman alppiruusun ja osallistua halutessaan myös sen istutukseen. Uusia alppiruusuja puistoon on tänäkin vuonna ostettu jo kymmeniä. Seuraava istutusilta järjestetään syksyllä.

Raision lukion sorakentällä on vierailijoille pysäköintitilaa. Raisiontien bussipysäkiltä puistoon on matkaa noin 600 metriä. Puiston läpi kulkee kevyenliikenteen reittejä, joiden varsilla on useita penkkejä levähtämistä ja alppiruusujen katselua varten. 

Puistossa kasvaa alppiruusujen lisäksi paljon muutakin

Alppiruusupuistossa on monia mielenkiintoisia kasveja ja vaihtelevia näkymiä. Puiden runkoja pitkin kiipeävien köynnöshortensioiden ja imukärhivilliviinien lisäksi alueella kukkivat pienikukalliset kärhöt sekä puiston uusimmat tulokkaat magnoliat. Kosteikkoalueelta löytyy muun muassa kurjenmiekkaa, rentukkaa, suopursua sekä kotkansiipeä ja helmisaniaista. 

Alppiruusupuistossa kannattaa bongata myös sirot hemlokit. Se on kuusta muistuttava ja monille tuntematon puu. Niitä on eri puolilla Alppiruusupuistoa yli 60 kappaletta. Puistossa on myös erilaisia tuijia, kuten jättituijaa ja pensasmaisena kasvavaa koreantuijaa.



Lisätiedot kahvilan aukiolojoista www.facebook.com/cafealppi

Katso Alppiruuspuiston sijainti kartalla tästä.

 

Muokattu viimeksi
26.5.2021 9:18

Asiasanat

Matkailijat
Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö