Raisio on Varsinais-Suomen kolmanneksi yrittäjäystävällisin kaupunki

Uutiset
Vuoden 2024 Maakuntaennusteen tulokset kertovat, että koko maakunnassa sekä yrittäjyysilmapiiri että kunnan ja yritysten välinen yhteistyö arvioidaan viimevuotista paremmaksi. Raision tulos on kaupungin mittaushistorian paras. Maakuntaennustetta on laadittu vuodesta 1994 alkaen.
Raision keskusta ilmakuvassa.

Paras seutukunta sekä yrittäjyysilmapiiriltään että kunnan ja yritysten välisessä yhteistyöarviossa on Loimaan seutu. Parhaaksi kunnaksi sekä yrittäjyysilmapiiriltään että kunnan ja yritysten välisen yhteistyön osalta on arvioitu Lieto.

Turun alueen viiden kunnan vertailussa Lieto nousee yrittäjyysilmapiiriarvioissa kirkkaasti kärkeen (saldoluku 93). Viime vuoden parhaaksi arvioitu Naantali on tänä vuonna yrittäjyysilmapiiriarvioiltaan toiseksi paras (saldoluku 87). Naantalin jälkeen Turun alueen kuntien vertailussa kolmanneksi nousee Raisio, joka on tänä vuonna ollut kaikissa kunta-arvioissa merkittävä parantaja pois lukien tonttien ja toimitilojen saatavuus. Raisiossa yrittäjyysilmapiiriä kuvaava saldoluku on 81 (+15 yksikköä viime vuodesta).

- Tulokset kuvaavat Raision nykytilannetta erittäin hyvin. Olemme tehneet jo vuosia töitä yrittäjäystävällisyyden parantamiseksi ja aidosti lisänneet vuoropuhelua yrittäjien kanssa. Ilmapiirin kehittämiseen on kaupungin sisällä vahva tahtotila ja otamme nämä tulokset juhlamielellä vastaan, kertoo kaupunkikehitysjohtaja Samu Mattila

Yrittäjäystävällisyystulokset 2024.

Raisio petrannut myös kunnan ja yritysten välisessä yhteistyössä

Lieto pitää kärkipaikkaa myös, kun yrittäjät arvioivat kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä (saldoluku 89). Kärkikolmikossa ovat tänä myös Naantali saldoluvulla 73 ja Paimio saldoluvulla 61. Raisio on tehnyt merkittävän parannuksen kunnan ja yritysten välisessä yhteistyössä ja nousee yhteistyössä sijalle 4. Raision saldoluku on 60 (noussut viime vuodesta +29 yksikköä). Raisiossa kunnan ja yritysten väliset yhteistyöarviot olivat nousussa jo viime vuonna.

Varsinais-Suomen Maakuntaennuste laadittiin tänä vuonna 31. kerran. Ennusteen pohjana oleva kysely lähetettiin Varsinais-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten 6 618 jäsenelle. Heistä 10,4 prosenttia eli 685 yrittäjää vastasi kyselyyn.

Tutustu tuloksiin tarkemmin osoitteessa www.maakuntaennuste.fi.

Tiedot ja tuloskuva: Varsinais-Suomen Yrittäjät, Maakuntaennuste. 

Muokattu viimeksi
10.1.2024 13:56

Asiasanat

Yrittäjät
Kaupunki ja päätöksenteko
Työ ja yrittäminen