Raisio, Naantali ja Rusko selvittävät lapsiperheiden hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä kyselyn avulla

Uutiset
Kuvituskuva käsistä

Naantali, Raisio ja Rusko toteuttavat yhteisen hyvinvointikyselyn alueensa lapsiperheille. Kyselyn avulla kunnat keräävät lapsiperheiden kokemustietoa hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä.

- Haluamme kysyä suoraan lapsiperheiltä, miten he kokevat hyvinvoinnin alueellamme. Kysely tuntui hyvältä tavalta kuulla suurta joukkoa lapsiperheitä kerralla, kertoo Raision kaupungin hyvinvointikoordinaattori Heidi Suominen.

Kyselyssä esitetään kolme kysymystä, joilla selvitetään perheiden kokemia haasteita ja kehityskohteita. Myös perheiden hyödyntämiä tukitoimia, kuten sosiaalipalveluita, varhaiskasvatusta ja neuvolapalveluita kartoitetaan.

- Alueellisen kyselyn avulla saamme paremmin tietoomme myös alueellisesti yhteisiä ilmiöitä, ja vahvistamme alueellista yhteistyötä. On hyvä, että pystymme hyödyntämään myös toistemme kokemuksia kehitystyössä, Suominen pohtii.

Kyselyssä saatuja vastauksia hyödynnetään kuntien palveluiden ja olosuhteiden kehittämisessä sekä hyvinvointisuunnitelmien tukena yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. 

Kysely on auki 14.-30.4.2023 ja siihen vastaaminen vie vain noin 5–10 minuuttia. Linkki kyselyyn:

Siirry kyselyyn tästä (Webropol)

Muokattu viimeksi
28.4.2023 10:29