Raisio maksaa synnytyksiin liittyvät vuodeosastokulut vuoden loppuun asti 

Uutiset
Raisiolaisille synnyttäville äideille maksettua korvausta synnytykseen liittyvästä vuodeosastohoidon omavastuuosuudesta jatketaan vuoden 2023 loppuun asti. 
Vastasyntynyt vauva

Raision kaupunki on korvannut synnyttäville äideille synnytykseen liittyvän vuodeosastohoidon omavastuuosuuden vuodesta 2019 alkaen. Maksuttomuus on kattanut sekä ensi- että uudelleensynnyttäjien kaikki synnytyksen jälkeen osastolla viettämät vuorokaudet. TYKS on laskuttanut omavastuuosuuden suoraan Raision kaupungilta.  

Hyvinvointialueuudistuksen yhteydessä asiasta ei ole tehty erillisiä päätöksiä ja neuvoloissa on alkuvuoden 2023 aikana edelleen kerrottu, että Raision kaupunki korvaa aiempaan tapaan synnytyksiin liittyvät vuodeosastohoidon omavastuuosuudet. Varsinais-Suomen hyvinvointialue on laskuttanut Raision kaupunkia alkuvuoden synnytysten osalta. 

Talousarvioon lisämääräraha 

Kaupunginvaltuusto on 5. kesäkuuta järjestetyssä kokouksessaan päättänyt hyväksyä kaupunginhallituksen talousarvioon lisämäärärahan korvauksien maksamista varten. Lisämääräraha on suuruudeltaan 60 tuhatta euroa. Talousarvion käsittelyn yhteydessä syksyn aikana tehdään päätökset korvauksen jatkosta tuleville vuosille. 

Vuonna 2022 synnytyksiin liittyviä kustannuksia korvattiin yhteensä hieman alle 67 tuhatta euroa ja synnytyksiä oli yhteensä 273 kappaletta. Keskimäärin synnytys kustansi kaupungille noin 245 euroa. Luvuissa on mukana Ruskon kustannukset Raision ja Ruskon sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminnan vuoksi. Arvioitu vuosittainen kustannus korvauksesta Raision osalta on noin 60 tuhatta euroa.  

Muokattu viimeksi
26.6.2023 14:53