Raisio järjestää kaupunkilaisille ilmastoteemaisia asukasiltoja

Uutiset
Raision kaupunki järjestää kevään aikana kaupunkilaisille uusiutuvaan energiaan ja kiertotalouteen liittyviä asukasiltoja. Tilaisuuksien aiheina ovat aurinkosähkö, jätehuolto sekä öljylämmityksen korvaaminen. Ensimmäinen asukasilta järjestetään virtuaalisesti ja kaksi muuta kirjaston Martinsalissa. Kaikkiin tapahtumiin on ilmoittautuminen.
Aurinkopaneeleja

Tilaisuuksien tarkoituksena on tarjota kaupunkilaisille tietoa aurinkosähköstä, jätehuollosta ja öljylämmityksen korvaamisesta vaihtoehtoisella lämmitysjärjestelmällä sekä mahdollisuus saada vastauksia aiheista herääviin kysymyksiin.

– Iltojen teemoiksi on valittu ajankohtaisia aiheita. Esimerkiksi jätelaki uudistui viime vuonna ja öljylämmityksestä luopuminen sisältyy nykyiseen hallitusohjelmaan. Asukkaiden on hyvä tietää, mitä tämä kaikki tarkoittaa heidän kannaltaan ja minkälaisia mahdollisuuksia heillä on, Raision kaupungin ilmastokoordinaattori Ronja Ryyppö kertoo.

Ensimmäinen asukasilta järjestetään 15.2. klo 18–20, ja sen aiheena on aurinkosähkö. Tilaisuus toteutetaan virtuaalisesti Teams-alustalla. Illan aikana asiantuntijat antavat vinkkejä ja näkökulmia esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmän mitoitukseen, kannattavuuteen, asennukseen ja hankintaan liittyen. Lopuksi on mahdollista myös keskustella aurinkosähköjärjestelmän yhteishankinnasta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen aurinkosähkötilaisuuteen.

Toisen illan aiheena 10.3. klo 18–20 on jätehuolto ja lajittelu. Raision kirjaston Martinsalissa järjestettävässä tilaisuudessa kerrotaan muun muassa jätelain uudistuksesta ja siitä, miten uudistus vaikuttaa asukkaiden lajittelumahdollisuuksiin. Lisäksi osallistujat saavat vinkkejä onnistuneeseen lajitteluun. Lisätiedot ja ilmoittautuminen jätehuoltotilaisuuteen.

Kolmannessa asukasillassa 5.4. klo 18–20 Martinsalissa käsitellään öljylämmitystä. Illan aikana annetaan vinkkejä siihen, kuinka edetä lämmitysjärjestelmän vaihdossa sekä kerrotaan vaihtoehtoisista lämmitysmuodoista. Tilaisuudessa tuodaan esille myös öljylämmityksen vaihtamiseen saatavilla olevia tukia ja avustuksia. Lisätiedot ja ilmoittautuminen öljylämmitystilaisuuteen.

Asukasillat järjestää Raision kaupungin ilmastosuunnitelmasta tekoihin -hanke yhteistyössä muiden alueen toimijoiden, kuten Valonian ja Lounais-Suomen Jätehuollon, kanssa. Mukana on myös alojen yritysten edustajia. Hanketta rahoittaa ympäristöministeriö.

Muokattu viimeksi
4.2.2022 11:22

Asiasanat

Ympäristö