RaiHa-ryhmien lukuvuosi käynnistyy

Uutiset
Lukuvuoden 2023–2024 RaiHa-ryhmät käynnistyvät syyskuun aikana. Ilmoittautuminen peruskoululaisten harrastusryhmiin on parhaillaan käynnissä. Raisio harrastaa –malli mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille osallistumisen maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä.
Raisio harrastaa ryhmässä pelataan koripalloa.

Jo kaksi vuotta RaiHaa

RaiHa-harrastustoimintaa on toteutettu kaikilla Raision peruskouluilla jo kahden lukuvuoden ajan. Suurin osa ryhmistä toteutetaan koulujen tiloissa. Viime lukuvuonna toteutettiin noin 80 eri harrastusryhmää, joihin osallistui yli 900 lasta ja nuorta. Tämä on noin 40 % kaikista peruskoulun oppilaista. Alakoulujen oppilaiden osallistumisprosentti oli noin 56 %.

Raiha-harrastusryhmät suunnitellaan harrastamisen laajan käsitteen mukaan. Tavoitteena on tarjota toimintaa tasapuolisesti kaikille halukkaille. Ryhmiä on ollut laidasta laitaan. Huoltajilta saaduissa palautteissa on kiitetty ryhmien monipuolisuutta ja sitä, että lapset pääsevät kokeilemaan harrastuksia, jota eivät muuten ehkä kokeilisi.

Huoltajilta kiitosta

Toimintaan osallistuneiden lasten huoltajilta on saatu runsaasti positiivista palautetta. Harrastamisen siirtyminen illasta aikaisemmaksi on antanut perheille enemmän yhteistä aikaa iltaan. Jotta lapset jaksavat harrastaa heti koulupäivän jälkeen, tarjoillaan ryhmän alussa pieni välipala.

Harrasteryhmät suunnitellaan ja toteutetaan lasten toiveiden mukaan. Ryhmä ideoi kauden alussa yhdessä ohjaajan kanssa, mitä kaikkea lukuvuoden aikana tehdään.

Yhteistyössä koulujen ja paikallisten toimijoiden kanssa

Ryhmät toimivat säännöllisesti koko lukukauden ajan, poikkeuksena loma-ajat. Pitkäjänteinen toteutus opettaa lapsia sitoutumaan. Toisaalta avoin toteutus mahdollistaa myös uusien lajien kokeilun. Jos jokin laji ei tunnukaan omalta, saa paikan peruuttaa ja kokeilla toista ryhmää.

Harrastustoiminta sovitetaan koulujen lukujärjestyksiin. Toimintaa koordinoi kaupungin liikuntapalveluiden liikuntasuunnittelija yhdessä koulujen opettajien kanssa. Raisiossa ryhmiä toteutetaan paikallisten seurojen, yhdistysten, yrittäjien, yksityisten ammattitaitoisten ohjaajien sekä liikunta-, nuoriso-, kulttuuri- ja kirjastotoimen henkilöstön voimin.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen ryhmiinwww.raisio.fi/raiha.

Lue koko juttu Raisio tiedottaa –lehdestä 

Tämä artikkeli on julkaistu uusimmassa Raisio tiedottaa -lehdessä. Artikkelin laajemmat version voit lukea myös lehden verkkoversiosta

Haluatko antaa palautetta Raisio tiedottaa -lehdestä tai jättää vaikka juttutoiveen. Vastaa lehden palautekyselyyn syyskuun aikana. 

Muokattu viimeksi
5.9.2023 10:18

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Koulutus ja varhaiskasvatus
Perusopetus
Koulutus