Olkkarissa vietetään juhannusetkoja

Uutiset
Raision asiointipiste Olkkarissa otetaan pieni varaslähtö keskikesän juhlaan, kun torstaina 23.6. vietetään kaikkien raisiolaisten yhteisiä juhannusetkoja. Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa luvassa on muun muassa musiikkia, grillausta sekä hattaraa.
Syreeni Sensationin näyttävä kukinto.

Tarkoituksena on tarjota raisiolaisille mahdollisuus kokoontua yhteen ja tutustua toisiinsa monikulttuurisuuden, yhteisöllisyyden sekä avoimuuden periaatteilla.

– Monella osattomuus ja yksinäisyys korostuvat etenkin juhlapäivinä. Ihmisillä on synnynnäinen kaipuu kuulua ”laumaan”, eikä tämä tarve katso ikää, sukupuolta, sosioekonomista taustaa tai kansalaisuutta. Sosiaalisilla kontakteilla on tutkitusti suojaava vaikutus ihmisten mielenterveydelle ja hyvinvoinnille, ja Olkkari tarjoaakin kaupunkilaisille paikan ja yhteisön johon liittyä, Olkkarin vastaava ohjaaja Susanne Peltola kertoo.

Hauskanpidon ohella päivän aikana voi tutustua tarjolla oleviin matalan kynnyksen palveluihin, kuten maahanmuuttajille suunnattuun Monineuvoon.

– Jatkossa voi olla helpompi saapua paikalle kun tietää minne mennä, ja työntekijätkin näyttävät tutuilta. Tärkeintä on, että jokaisella olisi edes yksi turvallinen paikka, minne on tervetullut juuri sellaisena kuin on, Peltola tiivistää.

Juhannusetkot pidetään torstaina 23.6. klo 11-14 Olkkarissa, Raisiontori 6.

Ohjelma:

  • klo 11.15 (Olkkari) turkkilaista musiikkia, valloittava perhe Seçkin & Sertaç Sarigül.
  • klo 12.30 (Olkkari) suomen- ja englanninkielistä laulua kitaran säestyksellä, Heidi Karvonen.
  • klo 11-14 (Pihlajapuisto) Igin Hattarakoju. Suurta suosiota saavuttanut hattarataiteilija loihtii hattaroita eri makuineen paikan päällä.
  • klo 11-14 (Pihlajapuisto) pihapelejä, saippuakuplia ja mukavaa seurustelua.
  • klo 12-14 (Pihlajapuisto) makkaran grillaus ja mehua.
  • klo 12-14 (Olkkari) Juhannuskahvit ja pientä tarjottavaa.

Tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia. Sateen sattuessa myös ulkotoiminta siirtyy Olkkariin.

Muokattu viimeksi
9.6.2022 10:55

Asiasanat

Ikäihmiset
Lapsiperheet
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Sosiaalipalvelujen neuvonta- ja ohjauspalvelut