Nuorisopalvelut haastaa yhdistyksiä ja seuroja jalkautumaan

Uutiset
Raision nuorisopalvelut kutsuu raisiolaisia yhdistyksiä, seuroja ja muita nuorten kanssa toimijoita mukaan nuorisopalveluiden kampanjaan, jossa työntekijät ja vapaaehtoiset jalkautuvat nuorten pariin viikonloppuiltaisin. Jalkautuminen toteutetaan 12.5–17.6.2023 välisenä aikana perjantai ja lauantai–iltaisin kello 19–22.
Askarteluvälineitä pöydällä, taustalla nuoria maalaamassa.

Nuorten hyvinvointityön yhtenä suunnitelmana on toteuttaa jalkautumiskampanja touko-kesäkuun aikana sekä syksyllä elo-syyskuun aikana. Monialaisena yhteistyönä toteutettava raisiolainen jalkautumisen malli on ideoitu lähikunnissa toteutettujen jalkautumiskampanjoiden kokemuksista.

Jalkautumismallissa ryhmässä toimivat nuorisotyöntekijä yhdessä eri toimijoiden kanssa sekä Raision kaupungin organisaation työntekijöitä. Jalkautumiskampanjaan kutsutaan osallistujiksi myös vanhempainyhdistysten edustajia.

– Nuorten hyvinvointi on merkityksellinen asia kaikille meille toimijoille. Nuorten kohtaaminen ja tarpeiden sekä toiveiden kuuleminen ovat tärkeässä roolissa. Aikuisten läsnäololla lisätään turvallisuuden tunnetta ja vaikutetaan mahdolliseen häiriökäyttäytymiseen, nuorisotyön koordinaattori Suvi Valtonen kertoo.

Jalkautumisen yhtenä tavoitteena on kuulla nuorilta toiveita vapaa-ajantoimintoihin liittyen. Nostetaan esille jo olemassa olevat palvelut ja mahdollisuudet nuorten toiminnalle. Jalkautuminen suunnataan nuorten suosimille alueille ja paikoille, esimerkiksi keskustan alueelle, asuinalueille, uimarannalle ja Myllyyn.

Ilmoittautuminen 5.5. mennessä

Nuorisopalvelu pyytää kiinnostuneita toimijoita ilmoittamaan vapaaehtoiset, varahenkilöt sekä toivotun ajan jalkautumiselle. Jokaiseen vuoroon toivotaan 2–4 vapaaehtoista nuorisotyöntekijän lisäksi. Jalkautumisvuorot jaetaan siten, että mahdollisimman moni halukas pääsee mukaan. 

Jalkautuminen järjestetään siten, että perjantai ja lauantai-iltaisin vapaaehtoiset kokoontuvat Nuortenkeskus Nopalle klo 18.45 ja suunnittelevat illan reitin. Ryhmä jalkautuu pääasiassa joko pyörillä tai kävellen kohteesta, kelistä ja muista tekijöistä riippuen.

Ulkopuolisille toimijoille maksetaan palkkio (tunti/palkkioperusteisesti) sillä ehdolla, että toimijat suuntaavat palkkion toiminnassaan lasten ja nuorten hyväksi. Palkkiota ei makseta yksityishenkilöille.

Infotilaisuus pidetään torstaina 4.5.2023 kello 18–19 Nuortenkeskus Noppa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ilmoittaudu mukaan 5.5.2023 kello 15 mennessä Webropol-lomakkeella

Lisätietoa sini-minttu.aaltonen@raisio.fi

Muokattu viimeksi
3.5.2023 12:52