Maanmittaustöitä tehdään maastossa ja piha-alueilla

Uutiset
Kevään edetessä Raision kaupungin kartoittajat ja maanmittausinsinöörit liikkuvat maastossa ja piha-alueilla. Raision kaupungin kartoittajat suorittavat kiinteistöjen alueilla Raision kaupungin pohjakartan päivitys- ja täydennyskartoitustöitä.
Kaupunkialuetta ilmakuvassa.

Kunnilla on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen velvoite huolehtia, että asemakaavan pohjakartta on yksityiskohtaisuudeltaan ja tarkkuudeltaan riittävä. Asemakaavan pohjakartta ja sen kohteet ovat osa kunnan paikkatietoaineistoa. Maankäyttö- ja asumispalvelut tuottavat kartta- ja paikkatietoaineistoja niin kaupungin sisäiseen kuin myös ulkoiseen käyttöön. Raision karttapalvelun löydöt kaupungin kotisivuilta https://kartta.raisio.fi/paikkatietopalvelu/.

Kaupunki suorittaa pohjakartan täydennys- ja tarkistusmittauksia tarvittaessa sekä aina havaittaessa puutteita pohjakartassa. Samalla suoritetaan rakennusvalvontamittauksia, rakennukset vastaavat sijainniltaan, käyttötarkoitukseltaan ja mitoiltaan myönnettyjä rakennus- tai toimenpidelupia. Myös kiinteistörajojen noudattamista valvotaan samalla.

Mittauksen tarpeen ja laajuuden näkee vain maastokäynnillä. Samalla käynnillä on tarkoituksenmukaista mitata kaikki havaitut kohteet, vaikka ne olisivatkin alkuperäisen kartoitusalueen ulkopuolella. Vierailujen ajankohtia ei valitettavasti ole mahdollista ilmoittaa etukäteen. Piha-alueilla suoritetusta mittauksesta jätetään tiedote kiinteistölle.

Kiinteistötoimituksen maastotyöt tehdä ennen toimituskokousta. Tulevan toimituksen vanhat rajapyykkien paikat tarkastetaan ja uudet rajapyykit asennetaan ennen kokousta. Tämä helpottaa toimitusta, kun rajapyykkien paikat ovat jo etukäteen tiedossa, eikä niiden selvittämiseen kulu aikaa.

Raision kaupungin työntekijät tunnistat työvaatteista, henkilökortista ja auton kyljessä olevasta tunnuksesta. Mittaustöitä suoritetaan ympäri vuoden. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutunutta haittaa.

Muokattu viimeksi
12.5.2023 8:42

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö