Kirjaston palvelut edistävät kiertotaloutta

Uutiset
Perinteisesti kirjasto on tarjonnut nimensä mukaisesti asiakkaiden käyttöön kirjoja, mutta nykyään palveluihin kuuluu myös muiden tavaroiden ja tilojen lainaaminen. Uusimpana tulokkaana kirjaston valikoimaan on lisätty saumuri.
Kirjastosta voi lainata ompelukoneen.

Kirjaston palvelupisteeltä voi lainata muun muassa roskapihtejä, energiamittarin, Loimun kausikortin, ompelukoneen, vedenvirtaamamittarin ja nukanpoistajan tekstiilien huoltoon. Lainattavien tavaroiden valikoimaa kehitetään jatkuvasti. Lastenostolla on tarjolla myös hypistely- ja kosketteluleluja eli ns. Nepsy-apuvälineitä. 

Kirjaston toisessa kerroksessa on taidelainaamo, josta voi lainata taidegrafiikkaa. 

- Tavaroiden yhteiskäytön lisääminen on tärkeä osa kiertotalouden edistämistä. Tavaroita tarvitaan vähemmän, kun useampi pääsee käyttämään niitä ja samalla säästyy luonnonvaroja. Käyttäjät taas säästävät rahaa, kun tavaraa ei tarvitsekaan ostaa omaksi, kertoo ilmastokoordinaattori Ulrika Nordblom.

Tiloja eri tarkoituksiin

Kirjasto tarjoaa monipuolisia tiloja oppimiseen, harrastamiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan. Lehtiosastolla on työpajatila, joka on maksuton yhdistyksille ja ryhmille. Hiljaiseen työskentelyyn tarkoitettuja tukijanhuoneita on kolme, ja niitä voi varata neljäksi viikoksi kerrallaan.

Toisessa kerroksessa on kaksi ilmaista tilaa: ryhmätila ja pieni näyttelytila. Ryhmätila soveltuu erityisesti ryhmätöihin ja pieniin palavereihin, kun taas näyttelytilassa voi järjestää taidenäyttelyitä. Lisäksi kokoustila Raisio-huone on maksuton paikallisille yhdistyksille, mutta siitä peritään maksu kaupallisilta toimijoilta ja yrityksiltä. Auditorio Martinsalia voi vuokrata esimerkiksi konserttien ja seminaarien järjestämiseen.

Juttu on julkaistu tammikuun Raisio tiedottaa -lehdessä. Voit lukea koko jutun ja uusimman lehden myös sähköisesti.

lateral-image-left
Muokattu viimeksi
22.1.2024 9:26

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Kirjastot
Ympäristö