Kesäajan rakennustöitä

Uutiset
Varppeenkadun kunnostustyöt.

Raision kaupunki ja Raision Vesi Oy rakentaa yhdessä kunnallistekniikkaa

Raision Vesi Oy on mukana paitsi kaupungin uudisrakennus- myös saneerausyhteishankkeissa. Vesihuollon verkostojen saneerauksella vähennetään vesijohto- ja viemärivuotoja ja toiminta tehostuu. Tänä kesänä on tarkoitus saneerata katuja ja täydentää hulevesiverkostoa vielä kerran Ounelantien ympäristössä. Ounelantien alueen saneeraus on tehty kolmessa osassa, joista nyt tehtävä Vihtiläntien alkuosan ja Prännikadun kunnostus on viimeinen. Kunnallistekniikkaa saneerataan tänä kesänä myös Rekryytinkujalla ja Kriivarinkujalla.

Uudiskohteista mm. Kantokankaan teollisuusalue vt 8:n vieressä laajentuu pohjoista kohden. Samoin Leilikallion kaava-alueelle aivan kaupungin itäosassa rakennetaan uutta kunnallistekniikkaa teollisuustontteja varten.  

Kaupungin investointihankkeita

Keskustassa Varppeenkadun kunnostus jatkuu välillä Sippolankatu–Tasalankatu. Tarkoitus on tehdä Varppeenkadusta viihtyisä ja turvallinen väylä erityisesti jalankulkijoille. Valaistusta ja levähdyspaikkoja lisätään ja polkupyörät ohjataan omalle kaistalleen. Moottorikäyttöiset ajoneuvot pyritään ohjaamaan kokonaan pois Varpeenkadulta.

Turun rajalla sijaitsevan Suvituulenpuiston rakentamista jatketaan. Puistoon rakennetaan lisää valaistuja väyliä, pohjustetaan tulevia leikki- ja pelialueita sekä lisätään uusi yhteys Kuloistenniityn asuinalueelta hulevesiuoman yli. Kuloistenniityn alueella on myös käynnistynyt uuden päiväkodin rakennustyöt. 

Nykyisillä leikkipaikoilla jatketaan rikkoutuneiden tai kuluneiden leikkivälineiden vaihtoa uusiin sekä leikkipaikkojen aitaamista, jotta saadaan alueet turvallisemmiksi. 

Ylhäisten koirapuistoon rakennetaan erilliset aitaukset isoille ja pienille koirille. 

Lahdenperänraitin kevyen liikenteen silta korjataan loppuvuoden aikana. Työmaan ohi järjestetään väliaikainen kulku koko urakan ajan. 

Hahdenniemen rantaa kehitetään edelleen mm. rakentamalla esteetön kulku veteen ja hankkimalla alueelle perinteiset pukukopit.

Tiedonpuiston koulun työmaalla tehdään kesän aikana mm. julkisivumuurausta. Sisätiloissa valmistellaan pintoja ja laatoituksia, talotekniikkaa, ilmastointia sekä sähkötöitä. 

Valokuituverkon rakennustyöt

Katualueilla voi olla myös muiden kuin kaupungin työmaita. Valokuitunen ja Valoo rakentavat valokuituverkkoa kaupungin alueella, myös muiden operaattoreiden toimesta tehdään alueellisesti pienempiä kohteita.

Valokuituverkon rakentamiseen liittyvissä palautteissa voit olla yhteydessä yritysten asiakaspalveluun:

  • Valokuitunen p. 020 694 750
  • Valoo (Axians) p. 010 571 28 00
Muokattu viimeksi
2.7.2024 10:11

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö