Kerttulan Kööri kokoontui ensimmäistä kertaa

Uutiset
Kerttulan Kööri kokoontui ensimmäistä kertaa maanantaina 2.9. klo 9 ja sateesta huolimatta Kerttulan liikuntahallille saapui 32 eläkeläismiestä, jumppavaattein varustautuneena. Köörin tarkoituksena on liikkua ulkona aina sään salliessa, mutta ensimmäisellä kokoontumiskerralla liikuntahalli tarjosi sateensuojan syyskeleiltä.
Joukko eläkeläismiehiä kävelemässä liikuntasalissa.

Köörin tavoite on saada mukaan mahdollisimman matalalla kynnyksellä eläkeläismiehiä, jotka kaipaavat liikkumista ja sosiaalista kanssakäymistä arkeensa. Kuka tahansa on tervetullut mukaan, toimintakyvystä riippumatta, eikä osallistuminen maksa mitään. Kerttulan Kööri sai alkunsa Heikki Suomisen valtuustoaloitteesta, joka esimerkkiä näyttäen saapui ensimmäiseen kokoontumiseen kepeillä kävellen lonkkaleikkauksen jäljiltä. Jarmo Rosama ja Mika Närvi pistivät eläkeläismiehet liikuntahallissa liikkeelle, pitäen kuitenkin huolen, ettei kukaan ylitä oman jaksamisen ja kykyjensä rajoja.

Raision liikuntapalveluiden käyttäjäseurannasta huomataan, että ikääntyneiden liikuntaryhmiin naiset osallistuvat miehiä useammin. Kevään 2024 ohjattuihin ryhmiin osallistuneista 86 prosenttia oli naisia ja vain 14 prosenttia miehiä. Seniorimiehille suunnattu liikuntaryhmä kannustaa miehiä liikkumaan aktiivisemmin, sillä sosiaalisten suhteiden on tutkimustiedon perusteella todettu olevan merkittävä motivaatiotekijä liikkumiselle. 

Liikuntasuositukset saavutetaan heikommin, mitä vanhemmasta ikäryhmästä on kyse ja etenkin 80 ikävuoden kohdalla liikkumisen määrä alkaa vähentyä huomattavasti. Kerttulan Köörin 48:n ilmoittautuneen keski-ikä on 77-vuotta ja ikähaarukka 68-90.  

Voit ilmoittautua Kööriin sähköisesti tästä linkistä tai paikan päällä Köörin kokoontuessa.
Lisätiedot: saima.kokkonen@raisio.fi / 040 645 2605

Muokattu viimeksi
6.9.2024 13:07

Asiasanat

Ikäihmiset
Kulttuuri ja vapaa-aika