Kaupungin aurinkoenergiahankkeet edistyvät

Uutiset
Raision kaupungin aurinkoenergiahankkeet edistyvät aikataulussa. Aurinkoenergiajärjestelmien asennukset ovat käynnissä tai valmistumassa useissa kaupungin kiinteistöissä.
Aurinkopaneelien asennusta katolla

Leijapuiston päiväkodin ja kirjastotalon asennusurakat loppusuoralla

Leijapuiston päiväkodin aurinkoenergiajärjestelmä on lähes valmis ja käynnistynee tämän viikon aikana. Noin 300 neliömetrin suuruinen voimala tuottaa 68 kWp tehon.

Raision kirjastotalon aurinkosähkövoimala valmistuu viikolla 49. Voimalan tehokapasiteetti on 85 kWp, ja sen pinta-ala on noin 370 neliömetriä.

Kuloisten koululla asennustyöt aloitetaan tiistaina 28.11. Koululle rakennetaan 43 kWp tehoinen aurinkosähkövoimala, joka on pinta-alaltaan noin 190 neliömetriä. Projektin odotetaan valmistuvan parin viikon kuluessa.

Kuusivuotissuunnitelmassa tavoitellaan lisää uusiutuvaa energiaa

Uusiutuvan energian hyödyntäminen on osa Raision kaupungin ympäristöohjelmaa. Uusiutuvan energian käyttö pienentää hiilijalanjälkeä ja edistää ympäristön kestävyyttä.

Aurinkoenergiajärjestelmien hankintaa on suunniteltu yhdessä Turun Ammattikorkeakoulun Uuden energian tutkimuskeskuksen kanssa. Suunnitelmassa on kartoitettu potentiaalisimmat kiinteistöt aurinkosähkölle ja laadittu 6-vuotissuunnitelma aurinkosähkön lisäämiseksi Raisiossa. Tavoitteena on, että vuosittain käyttöön saataisiin 2–3 uutta aurinkoenergiajärjestelmää.

Suunnitelman mukaan sähköä tuotetaan 1,2 MWh vuosittain, kun investoinnit ovat valmistuneet kuuden vuoden kuluttua. Investoinnit vähentävät kiinteistöjen ostosähkön kulutusta ja kustannuksia. Erillisten aurinkosähköinvestointien lisäksi uudisrakennuksiin tehdään heti rakentamisen yhteydessä aurinkosähköjärjestelmä tai varaus aurinkosähkölle.

Muokattu viimeksi
27.11.2023 14:57