Kaarina, Naantali ja Raisio siirtyvät seudullisen tapahtumakalenterin käyttöön

Uutiset
Uudistuksen myötä kaupunkien omat tapahtumakalenterit poistuvat käytöstä. Uusi kalenteri on jo käytössä Turussa ja kolme naapuria siirtyy siihen kevään aikana. Tapahtumajärjestäjille pidetään koulutus uuden kalenterin käyttöön 14.3.
Markkinatapahtuma Raision torilla.

Turun seudun tapahtumakalenteri toimii Turun, Kaarinan, Naantalin ja Raision yhteisenä kalenterina. Kaikki tapahtumajärjestäjät voivat viedä kalenteriin maksutta omia tapahtumiaan. Kalenteri myös poimii automaattisesti tietoa yleisimmistä lipunmyyntijärjestelmistä. Kalenterissa on lisäksi kaupunkien järjestämää toimintaa.

Turku otti kalenterin käyttöönsä viime vuoden lokakuussa, Naantali siirtyy seudullisen kalenterin käyttöön 11.3., Raisio pääsiäiseen mennessä ja Kaarina kevään aikana. Kaupunkien nykyiset kalenterit poistuvat käytöstä portaittain.   

Uusi kalenteri on nykyisiä helppokäyttöisempi sekä menoja etsivälle yleisölle että tilaisuuksien järjestäjille. Tapahtumia etsivälle muutos ei ole suuri. Kaupunkien verkkosivuilla on jatkossakin kalenterisyötteet, jonka kautta asukkaat voivat etsiä ja löytää oman kotikaupunkinsa tapahtumia – tai rohkaistua vierailemaan naapurikaupungeissa. Laajempi tapahtumakattaus voi myös innostaa matkailijoita tutustumaan Turun seutuun.  

Kalenterin käyttöönottoon koulutetaan

Turun seudun tapahtumakalenteriin siirtyminen on merkittävä positiivinen muutos tapahtumajärjestäjille. Uusi kalenteri on aiempia joustavampi ja tapahtumajärjestäjällä on jatkossa laajemmat mahdollisuudet muokata tapahtumaa ja vaikuttaa tapahtuman ulkoasuun ja kieleen. Tapahtumatiedoissa samasta tapahtumasta on mm. helppo tehdä englanninkielinen versio. Yhdistysten ja muiden toimijoiden on mahdollista tuoda kalenterista tapahtumanäkymiä omille kotisivuilleen.

Tapahtumajärjestäjät voivat syöttää tapahtumia uuteen kalenteriin heti. Kalenterin käyttöönotto edellyttää kuitenkin tapahtumajärjestäjältä ensin oman järjestäjätilin luomista. Kaupungit järjestävät käyttöönottoon koulutusta. Koulutukset pitää kalenterialustan rakentanut ja sitä ylläpitävä suomalainen ohjelmistoyritys Eventz.today.

Turun seudun tapahtumakalenteri: https://kalenteri.turku.fi

Ilmoittaudu koulutukseen 

Muokattu viimeksi
5.3.2024 8:25

Asiasanat

Ikäihmiset
Yrittäjät
Lapsiperheet
Matkailijat
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika