Ilmastokyselyn tuloksien mukaan tieto kaupungin ilmastoteoista kiinnostaa asukkaita

Uutiset
Viime vuoden lopulla toteutetun "Ilmastotoimien näkyvyys Raisiossa" –kyselyn tulokset on julkaistu. Kaupungin ilmastotoimien osalta vastaajia kiinnosti eniten kaupungin omat ilmasto- ja vastuullisuusteot ja päästötilanteen kehitys. Kyselyyn vastasi 105 henkilöä.
Kevään kukkaloistoa Raisiossa.

Ilmastotoimien näkyvyys Raisiossa -kyselyyn kerättiin vastauksia marraskuussa 2022. Kyselyn avulla kartoitettiin, kuinka hyvin tieto kaupungin ilmastotyöstä on saavuttanut kaupunkilaiset, ja mitä he toivoisivat kaupungin ilmastotyöltä ja ilmastoaiheiselta viestinnältä jatkossa. Kysely toteutettiin osana ja Ympäristöministeriön tukemia Ilmastosuunnitelmasta tekoihin ja Tulevaisuuden kestävä Raisio –hankkeita. Kyselyssä käytettiin samoja kysymyksiä, kuin vuosi sitten, jotta vastauksia voitiin vertailla keskenään. Kyselyyn vastasi tällä kertaa 105 henkilöä.

– Vastauksista oli mukava huomata, että ilmastoasioita koskeva tieto oli saavuttanut asukkaat vähän paremmin, kuin edellisen kyselyn aikaan, ja hiukan suurempi osa vastaajista uskoi Raision kaupungin saavuttavan ilmastotavoitteensa kuin vuosi sitten. Kaupungin päästötilanteeseen ja konkreettisiin ilmastotekoihin liittyvä tieto saavuttaa kuitenkin asukkaat vielä melko huonosti ja tähän toivottiin parannusta. Raision kaupungin Ympäristöohjelma on etenemässä päätöksentekoon tämän raportin kirjoittamisen aikaan. Ympäristöohjelman tultua voimaan siitä viestimiseen on tärkeää panostaa, jotta asukkaat saavat tiedon, ja seuraavalla kyselykerralla onkin mielenkiintoista nähdä, miten ohjelman julkaisu ja sen tiedotus vaikuttavat tuloksiin, sanoo kaupungin ilmastokoordinaattori Ulrika Nordblom

Kaupungin ilmastoviestinnän ja -toiminnan osalta vastaajia kiinnosti eniten kaupungin omat ilmasto- ja vastuullisuusteot ja päästötilanteen kehitys.

– Toiveisiin pystytään toivottavasti pian vastaamaan ilmasto- ja ympäristötyön seurantatyökalulla, joka on tarkoitus ottaa käyttöön Tulevaisuuden kestävä Raisio –hankkeen aikana ja saada myös kaupunkilaisten näkyville. Kaupungin ilmastoteoista tiedottamisen lisäksi toivottiin joukkoliikenteen ja sen saavutettavuuden kehittämistä. Joukkoliikennepysäkeille ollaan kevään 2023 lisäämässä polkupyörien runkolukitusmahdollisuuksia, joten seuraavassa kyselyssä on mielenkiintoista nähdä myös, onko tällä vaikutusta vastauksiin, Ulrika pohtii.

Ilmastotoimien näkyvyys Raisiossa –kyselyn vastausten raportti (pdf)

Muokattu viimeksi
25.4.2023 13:23

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Ympäristö