Ikäihmisten liikuntaraadissa puitiin liikenneturvallisuutta ja ylisukupolvista toimintaa

Uutiset
Kolmisenkymmentä kuntalaista kokoontui keskiviikkona 29.5. keskustelemaan liikkumiseen liittyvistä teemoista Valtuustosaliin. Kaikille avoimessa ryhmäkeskustelutilaisuudessa käytiin tällä kertaa läpi liikenneturvallisuutta sekä ylisukupolvista toimintaa.
Joukko ikäihmisiä kaupungin Valtuustosalissa osallistumassa liikuntaraatiin.

Liikenneturvallisuuden keskusteluosiota taustoitti Liikenneturvan Sami Kivilä. Asiantuntijalta saatiin hyviä vinkkejä, miten omaa ja muiden liikenneturvallisuutta voidaan parantaa. ”Oleellista on muistaa, että korkea ikä ei ole este ajamiselle, mutta heikentynyt ajokunto tai ajoterveys voi olla”, toteaa Kivilä. Lisäksi käytiin kuvien kautta läpi, miten risteysajoissa etuajo-oikeus toteutuu autoilijan ja pyöräilijän suhteen. Raision kaupungin suunnitteluinsinööri Nina Vartiainen oli paikalla kuulemassa ja vastaamassa osallistujien kommentteihin koskien Raision liikennejärjestelyjä. 

Ylisukupolvista toimintaa toteuttaa Raisiossa useampikin taho. SOS-lapsikylän Miia Koskinen oli paikalla kertomassa Mummun ja vaarin tupa –toiminnasta, jossa vapaaehtoiset ikäihmiset kohtaavat lapsiperheitä Raision avoin kohtaamispaikka Satelliitissa. Mannerheimin Lastensuojeluliiton vapaaehtoiset puolestaan toimivat kylämummoina ja -vaareina kouluissa ja päiväkodeissa. Vapaaehtoistyöntekijä Pekka Heino kertoi kokemuksistaan kylävaarina toimimisesta. Varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Paula Wärnström esitteli, mitä ylisukupolvista toimintaa kaupunki tällä hetkellä järjestää sekä kartoitti, mitä kuntalaiset toivoisivat toiminnan olevan tulevaisuudessa.

Tarkemman koosteen sekä raadissa esitetyt kysymykset ja vastaukset niihin löydät liikuntaraadin nettisivun liitteistä:
 https://raisio.fi/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/liiku-raisiossa/liikuntaa-ikaantyville/liikuntaraati

Liikuntaraati kokoontuu seuraavan kerran syksyllä keskiviikkona 30.10.2024 klo 10-12. Mukaan voi jo ilmoittautua yllä olevan linkin kautta!

Muokattu viimeksi
6.6.2024 15:24

Asiasanat

Ikäihmiset
Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Kaupunki ja päätöksenteko