Ikääntyville monipuolista liikettä pallopelien muodossa

Uutiset
Liikunnan positiivinen vaikutus toimintakykyyn ja terveyteen ei katso ikää. Tärkeintä on löytää juuri itselle sopiva ja mieluisa tapa liikkua. Ikääntyvien harrastusmahdollisuuksia on pyritty monipuolistamaan Raisiossa. Tarjolla on perinteistä ryhmäliikuntaa ja kuntosaliharjoittelua sekä uudempana lisäyksenä erilaisia pallopelejä.
Joukko ikääntyviä pelaamassa sulkapalloa liikuntasalissa.

Ryhmien edullisuus antaa kaikille mahdollisuuden osallistua ja kokea joukkoon kuuluvuutta. Joukkuepelit lisäävät ryhmähenkeä sekä tukevat sosiaalisia suhteita. Tutkimusten mukaan joukkuepelejä harrastavat ikäihmiset kokevat, että pelaamisen aikana syntyneet sosiaaliset suhteet ja pelaamisen hauskuus ovat motivoineet jatkamaan harrastusta ohjatun jakson jälkeenkin. 

Pallopelit kehittävät monipuolisesti fyysisiä ominaisuuksia. Reipas tahti kohottaa kestävyyskuntoa, nopeat suunnanmuutokset ja pelivälineiden käyttö parantaa koordinaatiota. Myös tasapaino saa harjoitusta pallopelien ohessa. On tutkittu, että mikä tahansa liikunta vähentää kaatumisriskiä 23 %. Ei ole siis merkitystä, miten liikkuu, kunhan liikkuu. 

“Koen, että ilman liikuntaa monetkaan arjen askareet, kuten omakotitalon pihan hoito eivät sujuisi”, kertoo eräs sulkapalloryhmän seniori. 

Syksyn aikana kaupungin liikuntatarjontaan on lisätty pallopelejä senioreille. Tiistaisin Kerttulan liikuntahallilla pääsee klo 12.30–14 tutustumaan vertaisliikuttajan ohjaamana uuteen lajiin pickleballiin tai pelailemaan monelle tutumpaa lajia, sulkapalloa. Tämän jälkeen pelejään jatkaa senioreiden lentopalloryhmä LP-65 Raisio. Molemmat ryhmät ovat maksuttomia. Viime vuosien trendilajia padelia pääsee nyt loppuvuodesta pelaamaan torstain klo 10–11 seniorivuorolla 40-0 Padel centerissä. Edullinen 5 euron kertamaksu sisältää kenttävuokran, pelivälineet ja ohjauksen.  

Tutustu tarkemmin palloiluryhmiin ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. Toimintaan ehtii vielä mukaan loppuvuodeksi. Ilmoittautumiset kevätkauden ryhmiin aukeaa 4.12. osoitteessa Raisio.fi/liikunta. 

Muokattu viimeksi
7.11.2023 15:34

Asiasanat

Ikäihmiset
Kulttuuri ja vapaa-aika