Hahdenniemen huoltotien nimeksi äänestettiin Playanpolku

Uutiset
Playa del Raision uimarannalle johtavalle tieosuudelle etsittiin nimeä Raision kaupungin sosiaalisen median kanavissa. Nimiehdotuksia saatiin asukkailta noin 600, joista käyttöön on nyt äänestetty Playanpolku.
Kartta, jossa merkittynä Playanpolku. Playanpolku johtaa Hahdenniementieltä uimarannalle ja takaisin muodostaen silmukan.

Heinäkuussa järjestettyyn äänestykseen valittiin yhteensä neljä nimiehdotusta: Playanpolku, Rannanrinteenraitti, Pulahtajanpolku ja Rannankoukaus. Valintaraadissa oli kaupungin maankäytön ja kaavoituksen asiantuntijoita. Sama ryhmä pohtii ja päättää Raisiossa mm. uusien asuinalueiden nimet.

- Nimikilpailu on osaltaan mainio tapa ottaa raisiolaiset ja muut alueen käyttäjät mukaan satama-alueen kehittämiseen. Ehdotuksissa oli paljon luovia ideoita. Halusimme nostaa äänestykseen neljä keskenään erilaista nimiehdotusta, joista jokainen on uniikki ja kuvastaa hyvin alueen luonnetta ja käyttöä, kertoo kaupunginarkkitehti Emma Kaitaa.

Voittajanimi Playanpolku ilahdutti niin raatia kuin äänestäjiäkin. Äänestykseen tuli yhteensä 548 ääntä, joista 53,5 % osoitettiin Playanpolulle.

- Kilpailun voittajanimi on hauska ja kotoisa: ”Playa” toistui nimikilpailuun lähetetyissä ehdotuksissa monessa eri muodossa, joten on luontevaa, että nimi menestyi myös äänestyksessä. Ranta-alueen nimenä Playa on selvästi jo otettu omaksi ja polku tuo mielikuvan viihtyisästä reitistä, jota kuljetaan jalan, raati perustelee.

Uusi nimi saadaan käyttöön tänä syksynä. Tarkoituksena on, että nimi helpottaa jatkossa opastamista uimarannalle ja rannan palveluihin.

Muokattu viimeksi
8.9.2023 9:07