Fölix yhdistää bussimatkan ja taksin

Uutiset
Fölix tarkoittaa Föli-bussin ja taksin yhdistelmää: kulje osa matkasta bussilla, osa taksilla. Raision keskustasta alkavan tai sinne päättyvän bussimatkan voi yhdistää taksimatkaan Raision kaupungin alueella. Taksin hinta on aina viisi euroa matkan pituudesta riippumatta.
Föli-bussi kuvattuna ilmasta.

Turun seudun joukkoliikenne Fölin kehittämä Fölix-palvelu on käytössä Raision alueella jo kolmatta vuotta, mutta sitä on matkan varrella kehitetty entistä asiakasystävällisemmäksi. Nyt taksimatkan voi yhdistää mihin tahansa Raision keskustan pysäkeille saapuvaan tai niiltä lähtevään Föli-matkaan arkisin klo 16–22 ja viikonloppuisin sekä pyhäpäivinä klo 8–20.

Keskustan pysäkeillä tarkoitetaan pysäkkejä 2009 ja 2010 Raision torin edustalla. Taksikyydin voi yhdistää bussimatkaan, joka alkaa tai päättyy jommallekummalle näistä pysäkeistä. Taksimatka saa suuntautua minne vain Raision kaupungin rajojen sisällä.

Käytännössä palvelu toimii yleensä niin, että matkustaja kulkee bussilla Turusta Raisioon tai toisinpäin. Linjat 6, 7 ja 7A kulkevat arkisin jopa viiden minuutin välein ja viikonloppuisinkin 15–20 minuutin välein. Palvelua voi hyödyntää joko niin, että tilaa taksin kotoa Raision keskustaan ja hyppää siellä bussiin, tai niin, että tulee esimerkiksi Turusta bussilla Raision keskustaan ja vaihtaa siellä taksin kyytiin.

Taksimatka vitosella

Kun taksia tilatessa ilmoittaa käyttävänsä Fölix-palvelua, on taksimatkan hinta 5 euroa matkan pituudesta riippumatta. Taksi on tilattava puoli tuntia ennen arvioitua taksiin hyppäämistä. Matka maksetaan taksiin. Bussilla kuljettava osuus maksetaan puolestaan bussiin. Matkan hinta on normaali Föli-matkan hinta, joka riippuu siitä, maksaako matkan matkakortilla vai kertalipulla.

Kuten bussissakin, myös Fölix-taksissa kyydissä saattaa olla muita samalle suunnalle matkustavia ihmisiä. Taksimatkoista huolehtii Lounais-Suomen Taxidata Oy.

Fölix-palvelun avulla Föli haluaa etsiä sopivaa ratkaisua harvaan asuttujen alueiden palvelemiseen. Säännöllisiin vuoroihin ja suunniteltuihin linjoihin perustuva bussiliikenne on joillain alueilla turhan kallis ratkaisu, mutta esimerkiksi taksein järjestetty liityntäliikenne voi sopia tällaisille alueille.

Näin käytät Fölixiä

  • Voit tilata Fölix-taksin joko Raision keskustasta määränpäähäsi tai määränpäästäsi Raision keskustaan. Palvelu on voimassa ma–pe 16–22 ja la–su 8–20.
  • Tilaa taksi puoli tuntia ennen matkaa. Taksimatkan hinta on 5 € + tilausmaksu 1,17€. Taksimatka maksetaan taksiin.
  • Vaihda Föli-bussiin Raision keskustassa pysäkillä 2009 tai 2010. Maksa matka normaalisti esimerkiksi matkakortilla tai kertalipulla.
  • Lue lisää: fölix.fi
  • Voit jättää Fölix-aiheista palautetta Fölin palautekanavassa, turku.fi/palaute
Muokattu viimeksi
13.2.2020 0:26

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Kaupunki ja päätöksenteko