Euroopan kovinta Offroadia Raisiossa 9.-11.8.

Uutiset
Euroopanmestaruuskisat tuovat 16 eri maan edustajia kaupunkiin
Eurotrail kisa-autoja

Raision Urheiluautoilijat ry on saanut ison kunnian osakseen järjestää Raision moottoriradan kallioille Offroad Trialin Euroopanmestaruuskisat vuodelle 2019. Työtä on tehty jo pitkään; muun muassa otettu vastaan usean Euroopan maan tiimin vetäjät sekä Eurotrial-komitean edustajat marraskuussa 2018. Edellämainitut rakastuivat Raision maastoon ja sen tasaisuuteen eli muuttumattomuuteen kilpailualustana. Tämän vierailun jälkeen Suomen hyvä maine kisajärjestäjänä kiirimään Euroopassa. Tämä ei toki ole ensimmäinen kerta, kun Suomi järjestää kisat. Edellisen kerran kisat olivat 2006 Polvijärvellä, Pohjois-Karjalassa. Mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun paikka on näin lähellä kaikkea. Raisioon on hyvät liikenneyhteydet maailmalta, vain vartti Turun tai Naantalin satamista, asukaspohja Turun seudulla on mittava sekä palvelutarjonta kisa-alueen lähistöllä on huomattava.

Yksin ei Raision Urheiluautoilijat ry tätäkään kisaa saa vietyä läpi. Pääyhteistyöseura on Mad Moose Racing ry, jonka edustajat ovat samalla tavalla osallistuneet kisan valmisteluihin kuin raisiolaisetkin. Lisäksi mukana ovat myös Harbour Cruisers ja Monte Negro Offroad Team sekä lähiseurojen toimitsijoita auttamassa kisan onnistumisessa. Raisioon rakentuu melkoinen kisakylä ajalle 5.-12.8., kun 16 eri maan edustajat tuovat kisakaravaaninsa paikan päälle. Varsinaisia kilpailijoita eli kisatiimejä on tässä vaiheessa 104. Kisan virallinen kieli on englanti, hauskoilla ja vaihtelevilla aksenteilla varustettuna. Suurimmat tiimit Raisioon tuo Suomen lisäksi Sveitsi. Raision kaupunki on ollut suosiollinen kilpailulle heti alusta alkaen. Tuohan tämä uudenlaista kokemusta tämän suuruusluokan tapahtuman järjestämiseen Raisiossa.

Kisat alkavat perjantain 9.8. vapaalla harjoittelupäivällä, joka huipentuu illan paraatiin klo 19 alkaen. Paraati kulkee moottoriradalta Raision ABC-asemalle ja takaisin. Raision ABC:n liikennemyymäläpäällikkö Harri Suominen ja edeltäjänsä Rami Kalliomäki ovat olleet erittäin yhteistyöhaluisia, ja paraati pääseekin upeasti esille. Kärsivällisyyttä liikennejärjestelyihin tietysti kaivataan, kun kisakulkue valtaa tiet paraatin ajaksi erityisjärjestelyin. Varsinaiset kisapäivät ovat lauantai ja sunnuntai 10.-11.8. Lisätietoja kilpailusta ja Offroad trialista löytyy verkossa www.eurotrial.fi.

Teksti: Satu Lautkankare, Eurotrial 2019 Pr ja markkinointi

Muokattu viimeksi
13.2.2020 0:26