Asunnottomien yössä makkaraa, takkeja ja yhdessäoloa

Uutiset
Raisiossa Asunnottomien yötä vietetään 17.10. klo 17-20 Tasalanaukiolla ja Tasalan kamarissa.
Asunnottomien yö 2022 tapahtumajuliste

Asunnottomien yön tapahtumassa tarjotaan kävijöille grillimakkaraa, kahvia, pullaa ja live-musiikkia. Tarjolla on lämpimiä takkeja, tuote- ja leipäjakoa paikallisilta yrityksiltä. Lahjoitettavat takit saadaan Partioaitan keräyksestä ja lisäksi Ruskon seurakunta kerää takkeja ja lämpimiä vaatteita. Vaatejako on sisätiloissa Tasalan kamarissa.

- Haluamme antaa tukea ja tarjota mukavaa yhdessäoloa alueen asunnottomille ja syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille. Asunnottomien tarkkaa määrää Raisiossa ei ole tiedossa, mutta viime vuonna tapahtumassa kävi noin pari sataa henkilöä, kertoo Raision kaupungin koordinaattori Maarit Kokkonen

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Raision kaupunki, Raision ja Ruskon seurakunnat, Raision Pioneerit ja SPR. Tasalan kamarissa on muun muassa SPR:n terveellisen elämän neuvontapiste. Päivän aikana on lisäksi maksuton elokuvanäytös Raision kirjastossa. Klo 15 esitetään Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä.

Valtakunnallista Asunnottomien yötä vietetään vuosittain YK:n köyhyyden vastaisena päivänä. Tapahtuman teemana tänä vuonna on ”Tulevaisuus ilman asunnottomuutta”. Tapahtuma on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Tapahtuma viettää tänä vuonna 20-vuotispäivää.

Muokattu viimeksi
14.10.2022 13:19

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Kaupunki ja päätöksenteko
Sosiaali- ja terveyspalvelut