Asukasbudjettiin saatiin yli 200 ideaa

Uutiset
Raision ensimmäisen asukasbudjetoinnin ideointivaihe päättyi juhannusviikolla. Asukkailta saatiin 229 ideaa. Kaikki ideat julkaistaan elokuun lopussa ja toteutettavat hankkeet valitaan syyskaudella äänestämällä.
Kuvituskuva asukkaiden osallistamiseen.

Raision kaupunki on varannut 50 000 euroa asukkaiden ideoiden toteuttamiseen. Ennen kaikkien ideoiden julkaisua ne käydään kaupungin yksiköissä läpi muun muassa kustannusten arvioimiseksi. Lisäksi samanlaiset ideat yhdistetään. Syyskaudella toteuttamiskelpoiset ideat pääsevät asukkaiden äänestykseen ja eniten ääniä saaneet ideat toteutetaan. Osa hankkeista voidaan toteuttaa jo tämän vuoden puolella. Ideoita voidaan toteuttaa useampi, kunhan niiden yhteenlaskettu kustannus on 50 000 euroa. 

Ideoinnin tukena oli neljä teemaa. Teemat kytkeytyvät kaupungin strategiaan ja ensi vuonna vietettävään Raision kaupungin juhlavuoteen.

- Eniten ideoita tuli asuinalueiden kehittämiseen ja asukkaiden hyvinvoinnin tukemiseen. Ideoista valtaosa on hyvin käytännönläheisiä ja konkreettisia, eli asukkaat ovat toivoneet muun muassa penkkejä, kukka- ja puuistutuksia sekä koirapuistoja. Sujuva arkielämä ja kaupungin viihtyvyys korostuvat, kertoo kaupungin hyvinvointikoordinaattori Heidi Suominen

Asukasbudjetin tavoitteena on syventää osallisuutta ja kehittää vuorovaikutusta kaupungin ja asukkaiden välillä. Ideointivaiheen aikana oli useita tilaisuuksia, joissa asukkaat saivat keskustella ja kehittää ideoita.

- Kiitos kaikille hyvistä keskusteluista. Ensimmäisen asukasbudjetin ensimmäinen ideointivaihe onnistui kaupungin näkökulmasta todella hyvin. Odotan jo kovasti sitä vaihetta, kun asukkaat pääsevät näkemään toistensa ideat. Joukossa on monta hienoa, asukkaiden yhteisöllisyyttä kehittävää ideaa. Kaupungin hyvinvointia ja viihtyisyyttä rakennetaan yhteistyössä.

Lue lisää asukasbudjetista 

Muokattu viimeksi
26.6.2023 13:00

Asiasanat

Ikäihmiset
Lapsiperheet
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Kaupunki ja päätöksenteko
Asukasbudjetti