Asukasbudjetin ideoita voi äänestää syyskuun loppuun asti

Uutiset
Asukkaiden yli kahdestasadasta ideasta eteni äänestykseen 60 ehdotusta. Eniten ääniä saaneet ideat toteutetaan. Kaupunki voi toteuttaa ensimmäisiä ideoita jo tämän vuoden puolella.
Asukasbudjetti kuvituskuva.

Raision kaupunki on varannut 50 000 euroa asukkaiden ideoiden toteuttamiseen. Äänestysjärjestelmässä voi äänestää niin montaa ehdotusta, kuin mihin 50 000 euroa riittää. Äänestys on avoinna kaikenikäisille raisiolaisille 13.-30.9.2023. Äänestää voi vain kerran ja järjestelmä vaatii rekisteröitymisen sähköpostilla ja salasanalla.

Asukasbudjettiin tulleissa ideoissa näkyy asukkaiden tahto kehittää kaupungin liikuntapalveluita, viheralueita, leikkipuistoja ja muita yhteisiä alueita. Lisäksi Raisioon halutaan uusia tapahtumia ja muita kohtaamisen paikkoja ja mahdollisuuksia.

Äänestykseen saatiin monta toteuttamiskelpoista ehdotusta   

Kaupungin asiantuntijat eri toimialueilta ovat käyneet ideat läpi ja valinneet äänestykseen ne ideat, mitkä on mahdollista toteuttaa. Samankaltaiset ideat on yhdistetty. Äänestykseen on edennyt muun muassa useita liikuntapaikkoihin liittyviä ehdotuksia.

- Raisiolaiset ovat liikkuvaa väkeä ja toiveet uusista liikuntapaikoista ja olemassa olevien liikuntapaikkojen kehittämisestä näkyvät ihan kaikissa asukaskyselyissä. Jokainen idea arvioitiin huolellisesti ja saimme äänestykseen todella monta toteuttamiskelpoista ehdotusta. Mukana on monta pientä parannusehdotusta, useita asukkaita aktivoivia liikuntaryhmiä, erilaisia lisälaitteita liikuntapaikoille ja muutama isompi uudistushanke, kertoo liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Karita Toivonen.

Äänestysvaiheesta pudonneet ideat joko ylittävät 50 000 euron rajan tai ne ovat jo toteutuksessa ja etenevät muita reittejä pitkin toteutukseen. Pieni osa ideoista ei kuulunut kaupungin toimivaltaan. Budjetin ylittäviä toiveita saatiin paljon, niitä ovat muun muassa koira-aitaukset, ulkokuntosalit ja kuntoportaat.

Äänestämiseen saa tarvittaessa digitukea NuoLi-palvelupisteestä, Kirjastotalon palvelupisteeltä ja Kohtaamispaikka Olkkarista.

Lue lisää asukasbudjetista 

Muokattu viimeksi
4.10.2023 9:24

Asiasanat

Asukasbudjetti