Asukasbudjetin ideat on julkaistu

Uutiset
Kaikki Raision asukasbudjetointiin tulleet ideat ovat nyt luettavissa. Kaupungin asiantuntijat ovat kommentoineet asukkaiden ideoiden toteutusmahdollisuutta ja antaneet äänestykseen eteneville ideoille hinta-arvion. Äänestys alkaa myöhemmin syyskuussa.
Kuvituskuva asukkaiden osallistamiseen.

Raision kaupunki on varannut 50 000 euroa asukkaiden ideoiden toteuttamiseen. Ensimmäiset ideat voidaan toteuttaa jo tämän vuoden puolella.

Ideoita saatiin noin 230 ja jokainen idea on käsitelty kaupungin yksiköissä. Asukkaiden ideoissa näkyy tahto kehittää kaupungin liikuntapalveluita, leikkipuistoja ja muita yhteisiä alueita sekä yhteisöllisiä toimintatapoja ja kohtaamisen mahdollisuuksia.

Osa ideoista ylittää 50 000 euron rajan ja ne eivät siitä syystä etene äänestysvaiheeseen. Budjetin ylittävien ideoiden joukkoon kuuluvat mm. koira-aitaukset, ulkokuntosalit ja kuntoportaat. Hylättyjen ideoiden joukossa on myös sellaisia, jotka ovat jo toteutuksessa tai etenevät muita reittejä toteutukseen.

- Halusimme julkaista ihan kaikki ideat asukkaiden luettavaksi, koska asukasbudjettia tehdään nyt ensimmäistä kertaa ja toimintamalli on herättänyt asukkaissa kysymyksiä. Asukasbudjetoinnista on kuitenkin tulossa Raisioon pysyvä tapa ja budjetin määrä arvioidaan joka kerta erikseen. Nyt hylätyistä ideoista voi siis olla iloa seuraavalla kierroksella, pohtii kaupungin hyvinvointikoordinaattori Heidi Suominen

Äänestysvaihe alkaa myöhemmin syyskuussa

Äänestysvaiheeseen etenevät ainoastaan kaupungin asiantuntijoiden hyväksymät ideat. Ideoita voidaan muokata ja samankaltaisia ideoita voidaan yhdistää.

Äänestykseen on etenemässä noin 60 ideaa. Asukkaat voivat äänestää järjestelmässä ideoita vain yhden kerran. Ideoita voi kuitenkin äänestää niin montaa, kuin mihin 50 000 euroa riittää. Eniten ääniä saaneet ideat toteutetaan. 

Lue lisää asukasbudjetista

Tutustu kaikkiin asukasbudjetin ideoihin!

Muokattu viimeksi
14.9.2023 8:20

Asiasanat

Ikäihmiset
Yrittäjät
Lapsiperheet
Nuoret
Kaupunki ja päätöksenteko
Asukasbudjetti