Asukasbudjetilla on lisätty penkkejä, tehty kävelykartta ja korjattu koripallokenttä

Uutiset
Kevätkaudella on toteutettu useita asukasbudjetin toimenpiteitä. Tutustu toteutuksiin ja löydä itsellesi vaikka uusi kesäharrastus!
Kuvassa nainen katsoo Jokiraitin kävelykarttaa.

Vaisaaren koripallokenttä on kunnostettu

Vaisaaren koripallokentän perusparannukseen sisältyi kentän uudet viivat ja korilevyt. Kenttä on Alakoululaisenankeella Vaisaaren koulun lähettyvillä. Oma pallo mukaan! 

Sulkapalloverkko kesäpäivien iloksi

Sulkapalloverkko löytyy sekin Alakoululaisenankeelta, Kirmaustarhan leikkipaikan ja pumptrackradan läheltä. Omat mailat ja sulat mukaan!

Pöytäryhmä Raisionlahdelle

Uikkupolulle on lisätty pöytä- ja tuoliryhmä, jonka äärellä voi istuskella ja syödä eväitä. Lisäksi Uikkupolun varrelle lisätty neljä uutta levähdyspaikkaa.

Uusi kävelykartta omatoimiseen kulkemiseen

Uusi kävelykartta johdattaa omatoimisen kulkijan Raisionjoen varrelle. Jokiraitin kävelyreitti kulkee torin läpi Keskuspuistoon ja sieltä Mahittulaan ohittaen Hintsan kartanon. Kulku jatkuu Raisionjoen vierustaa, palaten takaisin keskustaan kaupungintalon ohi. Reitti on n. 6 km mittainen.

Karttoja voi hakea kaupungintalosta ja kirjastosta.

JokaMielentaidot -ryhmä alkaa syksyllä

Ryhmä on tarkoitettu päihde- ja mielenterveysomaisille, jotka etsivät arkeensa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ryhmän toiminta perustuu psyykkisten voimavarojen tukemiseen ja kokemuksellisuuteen. Keskustelun, erilaisten toiminnallisten menetelmien, rentoutus- ja hengitysharjoitteiden avulla vahvistetaan mielen taitoja ja resilienssiä. Osallistujien oma tarve, ajankohtaisuus ja esille nousevat asiat ovat tapaamisten keskiössä.

Ryhmä on maksuton ja ammatillisesti ohjattu. Ryhmä kokoontuu torstaisin yhteensä 10 kertaa ajalla 29.8.–5.12. Ryhmä on 18–65-vuotialle ja se kokoontuu Varhan Kohtaamispaikka Olkkarissa. Ilmoittaudu mukaan: susanne.peltovaara@varha.fi, 040 575 9560.

Roskienkeräyskampanja

Kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa 15.4.–5.6. Tänä keväänä kisailemme Naantalin kaupungin kanssa kerättyjen roskapussien määrästä. Viime vuonna raisiolaiset keräsivät 1180 pussia roskia ja naantalilaiset 621 pussia. Muista siis lisätä keräämäsi roskat Ylen laskuriin.

Kerätyt roskat voi laittaa omaan tai oman taloyhtiön sekajäteastiaan. Asukasbudjetin rahoituksella saatiin myös isot roskasäiliöt kirjastolle ja kaupungintalolle. Kirjastosta voi lainata pihtejä ja hakea ilmaisia roskapusseja.

Linnunpönttöjä luonnonsuojelun ja ympäristökasvatuksen edistämiseksi

Raision koulujen ja päiväkotien pihapuihin kiinnitettiin kevään aikana 35 linnunpönttöä. Oppilaat pääsivät mukaan pönttöjen ripustamiseen ja jatkossa he huolehtivat joka syksy opettajan johdolla pönttöjen puhdistuksesta.

Aiheesta voit lukea lisää Raisio tiedottaa -kesälehdestä.

Maksuttomia aikuisten kesätreenitunteja

Playa del Raision ja Kerttulan kesätreenit toteutetaan asukasbudjetin rahoituksella.

Playan tuntien alustana toimii rantahietikko, biitsillähän sitä ollaan! Tunnit pidetään säävarauksella. Ei ennakkoilmoittautumisia. 

Playan lihaskuntotreeni, torstaisin klo 17–17.45 (ajalla 3.6.–26.8.)

Lihaskuntotreenin alussa herätellään ja lämmitellään keho monipuoliseen ja toiminnalliseen kehonpainoharjoitteluun - omaa kehoa ja kuntoa kuunnellen. Harjoitus viimeistellään loppuverryttelyllä. 

Playan lempeä kehonhuolto, torstaisin klo 18–19 (ajalla 3.6.–26.8.)

Lempeä kehonhuoltotunti saa vaikutteita mm. joogasta, pilateksesta ja tai chistä. Tunti sisältää helppoja, seisten tehtäviä liikkeitä. 

Kerttulan kuntotreenit, maanantaisin klo 11–11.45 (ajalla 20.5.–14.6. ja 5.–30.8.)

Kerttulan ulkokuntosali ja kuntoportaat, Kisakatu 3 
Treeni harjoittaa monipuolisesti koko kehoa. Treenissä hyödynnetään eri kerroilla ulkokuntosalilaitteita, vastuskuminauhoja sekä kuntoportaita. Liikkeet tehdään oman toimintakyvyn ja kuntotason mukaan.

Kerttulan kehonhuolto, maanantaisin klo 11.50–12.30 (ajalla 20.5.–14.6. ja 5.–30.8.)

Kerttulan yleisurheilukenttä, Kisakatu 3 
Kehonhuollossa käydään lempeästi läpi kehon liikeratoja sekä vahvistetaan kehoa hyödyntäen vastuskuminauhoja. Harjoittelu toteutetaan pystyasennossa. 

lateral-image-left
Muokattu viimeksi
24.5.2024 12:29